Siirtosähläilylle sinetti – Neymarin siirto PSG:hen varmistui!

Viime aikojen puhutuin aihe jalkapalloilevassa maailmassa on ollut huhut brassitähti Neymarin siirtymisestä pois Barcelonasta. Tänään siirto sai viimein sinettinsä.

Neymarin siirto ME-summalla Barcasta Pariisiin on ollut kuluvan viikon aikana julkinen salaisuus. Saagassa oli useita käänteitä, ja alkuviikosta Barcelonassa siirtohuhut torpattiin täysin. Tänään ehdittiin jo uutisoida siirron kariutumisesta, sillä La Liga ei ensin hyväksynyt siirtoa ja uhkasi valituksella Fifan eettiseen komiteaan. Ranskan liiga asettui poikkiteloin vaatimuksen kanssa, ja loppuviimein La ligakin taipui siirron kannalle. Poskettoman siirtosumman takia qatarilaisomisteinen PSG saanee vielä seurauksia Fifalta ja kiellon pelaajasiirtoihin tulevissa siirtoikkunoissa.

Neymarille siirto voi olla askel eteenpäin uralla. Nyt hänen ei tarvitse olla Messin varjossa espanjassa ja Neymar pääsee olemaan joukkueen ehdoton tähti kymppipaitaa myöten. Lisäksi Neymar tienannee peräti 45 miljoonaa euroa vuodessa, eli n. 5miljoonaa enemmän kuin Messi.

Edellinen ME-siirto oli Man unitedin nimissä, kun seura maksoi Lukakusta n. 106 milj. euroa.