Mestarien liigan karsinta – Nice ja Napoli kohtaavat toistamiseen

Jalkapallon mestarien liigan karsinnoissa eletään ratkaisevia hetkiä. Sekä champions pathilta että liigan tason puolesta (league path) peleihin päässeet joukkueet pelaavat viimeisistä jatkopaikoista.

Illan kovin ottelu lienee Nicen ja Napolin kamppailu, jossa Nice lähtee takaa-ajoon ensimmäisen osan 2-0 tappioasemasta.

Mestarien liigan karsinta 22.8.2017

21:45 Nice – Napoli (1. osa 0-2)
Unibet-kertoimet: 4.25 – 3.90 – 1.80

Lähtökohdat tähän otteluun ovat hyvin erilaiset. Napoli on viime kaudesta parantunut joukkueena, ja toisaalta vanha runkokin on vuoden kokeneempi muttei ylikypsä. Toiseen osaotteluun se pääsee lisäksi hyvistä asetelmista, sillä 2-0 voitto kotona takaa jo sen, että tekemällä yhden maalin ranskalaisvastus joutuu mättämään ainakin neljä osumaa Napolin verkkoon, mikä lienee erittäin epätodennäköistä.  Lisäksi Napoli on harjoituskaudella ottanut kovia päänahkoja, kukistaen mm. Espanyolin ja Bayern Münchenin. Myös Italian sarjakausi alkoi voitolla.

Vastaavasti Nice on kärsinyt loukkaantumisista, kun joukkueen kenties ne kirkkaimmat ratkaisuntekijät Mario Balotelli sekä Wesley Sneijder olivat poissa ensimmäisestä osasta. Näitä herroja kaivataan kentälle, ja he saattavat olla jo mukana kokoonpanossa tämän illan kamppailussa.

Napolin asetelmat tähän peliin ovat yksinkertaisesti liian hyvät, ja Pepe Reinan, Raul Albiolin ja kumppanien kokemus riittänevät mitä luultavimmin pitämään joukkueen Mestarien liigassa tälläkin kaudella. Nice:lle arpa oli kova, mutta menestys Eurooppa-liigassa on mahdollista.

21:45 Sevilla – Istanbul Basaksehir (2-1)

Unibet-kertoimet: 

1.36 – 5.20 – 8.25

Sevilla lähtee Napolin tapaan hyvistä asetelmista toiseen osaotteluun. Kaksi vierasmaalia Turkissa ja pääsy toiseen osaotteluun kotikentällä antavat joukkueelle erinomaiset mahdollisuudet jatkopaikkaan, olkoonkin, että La Ligassa kausi alkoi tasapelillä. Vastaavasti Istanbulilaisvieraille kahden maalin tekeminen Euroopassa hyvin pelannutta Sevillaa vastaan voi olla haastava paikka. Kokoonpanoerojenkin pitäisi olla sellaiset, ettei turkkilaisjoukkueen pitäisi pystyä haastamaan tässä parissa enää.

21:45 Maribor – Hapoel Be’er Sheva (1-2)

Unibet-kertoimet:

3.05 – 3.40 – 2.60

Tällä kaudella on näköjään yllättävän lähellä, että UCL:ssa nähdään kovin eksoottinen vieras Israelista. Hapoel oli ensimmäisessä osassa parempi maalein 2-1, ja pääsee nyt puolustamaan johtoaan vieraskentälle. Mariborille yksi maali vieraissa voi olla kullanarvoinen, ja kummalla tahansa on vielä mahdollisuus kääntää sarja itselleen. Maribor on sloveniassa kuin HJK Suomessa, eli kestomenestyjä, ja euroopassakin se on ollut jatkopeleissä silloin tällöin. Varmasti joukkue haluaa nyt edetä pitkälle myös eurosarjoissa.

21:45 Rijeka – Olympiakos Pireaus (1-2)

Unibet-kertoimet:

2.65 – 3.25 – 2.75

Kreikkalaiset joutuivat erittäin tiukille ensimmäisessä osaottelussa Rijekaa vastaan, jonka trendi viime aikojen peleissä on ollut laskusuuntainen. Vastaavasti Olympiakos on Kreikan sarja-avauksessa otetun voiton lisäksi ollut hyvässä vireessä harjoituskaudella. Se käytti myös kotietunsa hyvin, mutta kotiyleisönsä eteen pääsevä kroaattijoukkue on vaarallinen. En lähde ennakoimaan turhia, mutta vaakakuppi painaa tällä hetkellä pikkaisen kreikkalaisten suuntaan.

Lähetykset

Nice – Napoli YLE TV2 ja Areena
Muut pelit meidän jalkapallosivujen kautta!