Robert Kubican paluu lähellä – ajaa testin ensi viikolla Unkarissa!

F1. Formulamaailmasta kuuluu kummia, kun taannoin rallionnettomuudessa pahoin loukkaantunut Kubica on tekemässä paluuta Renaultin ratissa.

Kubica ajoi taannoin F1-sarjassa vuosina 2006-2010, ollen aikansa yksi lupaavimmista kuljettajista, jonka urasta ennustettiin ruusuista. Kaikki muuttui kuitenkin 2011 alkuvuodesta, kun hän ajoi rajusti ralliautolla ulos ja menetti osittain liikuntakykynsä. Esimerkiksi käsien toimivuudesta ei ollut takeita.

Kubica on kuitenkin kuntouttanut itseään tunnollisesti ja on pitänyt ajotuntumaa yllä ajamalla eri autoluokissa erikoisvarustetuilla autoilla, jotka eivät ole vaatineet käsien täyttä liikerataa. Hän on myös jokusen testin jo ajanut vanhoilla Renaultin f1-autoilla.

Mahdottomana pidetty paluu toteutunee ensi viikon maanantaina Unkarin gp:n jälkeisissä testeissä. Mm. Autosportin mukaan Kubican auton ratin asetuksia tullaan muuttamaan siten, että auto reagoi herkemmin ohjaamiseen ja näin ollen f1-auton kääntäminen onnistuisi myös hieman vajaalla liikeradalla.

Osa huhuista ennustavat jopa Kubican paluuta F1-luokkaan loppukauden ajaksi. Nico Hülkenbergin aisaparina renaultilla ajanut Joylon Palmer on ollut pettymys, ja hänen korvaamiseksi Renault haluaa testata Kubican ajokunnon myös tositilanteessa. Simulaattoreissa puolalainen on jo onnistunut päihittämään myös Hülkenbergin aikoja, joten onnistumalla ensi viikolla Kubican uskomattomalta tuntuva paluu F1-kisoihin voi olla askeleen lähempänä. Jopa jo tällä kaudella.

F1-sirkus jatkuu tulevana viikonloppuna Unkarissa. Santerin Ässän f1-sivu ja chat palvelevat aktiivisesti kisojen seuraamisessa