F1-katsaus – Bottas ilmottautui mestaruustaistoon, Räikkösen asema tukala

Valtteri Bottas otti uransa toisen F1-voiton Itävallassa sunnuntaina. Bottas ajoi vakuuttavasti paalulta voittoon, johtaen lähes koko kisan ja kestäen lopussa Sebastian Vettelin antaman paineen.

Vastaavasti Kimi Räikkösen esitys oli jälleen pieni pettymys. Suomalainen ajoi kolmosruudusta viidennelle tilalle.

Bottaksen kisan paras hetki oli kentie jo lähdössä, kun Valtteri otti unelmalähdön ja jätti muut kauas taakse. Tätä tutkittiin pitkän aikaa varaslähtönä, mutta datan mukaan se ei sellainen ollut. Kisan jälkeen mm. Vettel oli silti vielä siinä uskossa, että Valtteri varasti. Vastaavasti Kimi Räikkönen sössi lähtönsä, kun ohi pääsivät niin Red Bullin Ricciardo kuin Haasin Grosjea. Jälkimmäisen Kimi kuitenkin kuittasi melko pian, mutta aussi-kuski ehti karkuun.

Bottas piti kärkipaikkaa hallussaan selkeällä erolla lähes koko ajan. Kisan lopussa, kuluneilla renkailla, Vettel pääsi kuitenkin iskuetäisyydelle ja painosti Valtteria lopussa. Suomalainen kuitenkin kesti ja otti uran ja kauden toisen voittonsa. Räikkösen varikkostoppien aikaan ohittanut Hamilton uhitteli lopussa Ricciardoa, mutta australialainen piti pintansa ja otti jo viidennen palkintopallisijan putkeen, vankistaen asemaansa sarjan neljäntenä.

Red Bullin toinen kuski Max Verstappen joutui jälleen keskeyttämään, kun Toro Rosson Dani Kvyat ajoi hänen peräänsä avausmutkassa.

MM-sarjassa Vettelin johto on Hamiltoniin nyt 20 pistettä, Bottakseen 35. Bottas on enää vain 15 pisteen päässä tallikaveristaan ja vahvasti mukana mm-taistossa. Toinen suomalainen eli Räikkönen vastaavasti jäi jälleen lisää kärjestä ja on mm-pisteissä vasta viides.

Tallien taistossa Mersulla on nyt 33 pisteen ero Ferrariin. Räikköseltä kaivataan parempia otteita, jotta valmistajien taisto pysyisi tasaisena.