F1-ennakko – Hamilton suuri voittajasuosikki, Kimillä mahdollisuudet palkinnoille

F1-sarjassa ajetaan tänä viikonloppuna Silverstonessa. Paalulta lähtevä Lewis Hamilton on selkeä voittajasuosikki. Toisesta ruudusta lähtevä Kimi Räikkönen taistelee luultavimmin kolmannesta sijasta Max Verstappenia vastaan.

Silverstonen radalla moottorien tehot nousevat suureen arvoon, ja Ferrarin sekä Renaultin päivityksistä huolimatta Mersulla vaikuttaisi olevan edelleen moottorietu puolellaan. Näin ollen paalulta lähtevä kotiyleisön suosikki Hamilton lienee voittaja, mikäli lähtö sujuu hyvin eikä autossa ilmene teknisiä ongelmia.

Vaikka Räikkönen lähtee kisaan toisesta ruudusta, todennäköisin kakkossijalle ajava lienee tallitoveri Sebastian Vettel, joka johtaa mm-sarjaa 20 pisteen erolla ennen Hamiltonia. Kimi joutuneekin päästämään sebin ohi jossain vaiheessa, ellei Vettel jää lähdössä tai kisan aikana selvästi Kimistä.

Valtteri Bottaksen tilanne on hiukan tukalampi, sillä viiden lähtöruudun rangaistuksen takia suomalainen starttaa kisaan sijalta yhdeksän, ja ajanee parhaimmillaankin vain neljännestä sijasta ilman dramaattisia käänteitä. Mm-sarjassa neljäntenä Kimi Räikkösen edellä oleva Daniel Ricciardo lähtee kisaan vasta sijalta 20.

Lähetykset

Wiz1 ja meidän F1-sivu palvelevat kisan ajan (ks. Hakutoiminto). Lisäksi chatissa ystävälliset ihmiset voivat jaella löytämiään linkkejä!

Silverstonen GP alkaen kello 15.00