F1-ennakko – Ferrarilla iskun paikka Unkarissa

F1-sirkus siirtyy tulevana viikonloppuna Unkariin Hungaroringin radalle. Kyseisessä kisassa haetaan vahvasti asetelmia loppukauteen, kun Unkarin jälkeen alkaa neljä viikkoa kestävä kesätauko.

Viime aikoina kenties jopa alisuorittanut Ferrari on menettänyt etumatkaansa F1-sarjassa. Edellinen voitto tallilta on Monacosta toukokuulta, ja viime aika-ajoissa talli on jäänyt mersusta huolestuttavan paljon. Toki radat ovat suosineet Mercedestä, mutta esimerkiksi Silverstonessa otettu kaksoisvoitto ja Valtteri Bottaksen nousu kaukaa lähtöruudusta Ferrarien takaa kakkoseksi kertoo omaa kieltään Ferrarin viime aikojen suoritustasosta.

Alkukauden otteisiin peilaten Ferrari on ennakkosuosikki hitaalla Unkarin radalla. Ferrarin autot ovat toimineet paremmin tämän tyyppisillä radoilla, kun taas Mercedeksellä on ollut haasteita saada omia säätöjään kuntoon.

Lähtökohdat viikonloppuun ovat myös mm-taiston kannalta herkulliset. Vettel johtaa sarjaa enää pisteellä ennen Hamiltonia, ja Bottaskin on hivuttautunut vain 20 pisteen päähän kärjestä. Ferrarille olisikin tärkeää ottaa voitto tästä kilpailusta, sillä muuten Mersulla on vahva yliote lähtökohtaisesti loppukauteen. Unkarissa tulee myös onnistua aika-ajoissa hyvin, sillä radalla ohittaminen on haastavaa.

Muita F1-poimintoja

Aiemmin viikolla Sauberin uutisoitiin luopuvan jo ensi kaudelle solmitusta moottorisopimuksestaan Hondan kanssa. Muutokset talli johtoportaassa ajoivat tähän päätökseen.

Lisäksi Renault kiisti (kuten F1:ssä on tapana) uutisoinnit Kubican paluusta jo tälle kaudelle. Talli kertoi antavansa täyden tukensa Jolyon Palmerille, milä ainakin jääkiekkomaailmassa usein tarkoittaa potkuja seuraavan epäonnistumisen jälkeen.

F1-kisat löytyvät suorana ja ilmaiseksi (SkySports) meidän F1-sivuilta ylälaidasta sekä chatista!