Päivän urheilukatsaus: F1 ja MM-karsinnat ohjelmassa

Ukrainan fanit odottavat Suomen kohtaamista. Kuva: Santeri Kärki

Sunnuntai on jälleen urheilufanille hienoa aikaa. Tänä sunnuntaina ohjelmassa on muun muassa jalkapalloa ja Formula ykkösiä.

Lähtökohtaisesti viikonloppuna ei kuitenkaan ole suomalaisjuhlia luvassa.

11.6.2017

19:00 Suomi – Ukraina
Unibet-kertoimet: 5.85 – 3.45 – 1.77

Suomen toiveet MM-kisapaikasta ovat jo käytännössä menneet, mutta pelillisesti voidaan vielä hakea parempaa virettä, jotta tulevissa karsinnoissa voitaisiin edes “unelmalohkossa” saada jotain aikaiseksi ja Suomi kisoihin.

Viime aikojen otteet eivät kuitenkaan lupaa ihmeitä. Toki Itävaltaa vastaan saavutettu tasuri oli iso sulka Markku Kanervan hattuun nykytilanteessa, mutta Liechtensteinia vastaan joukkue oli naurettavan surkea ja jäi jalkapallokääpiön kanssa 1-1 tulokseen. Se ei varmasti antanut suurta itseluottamuspuuskaa tuskailleelle Huuhkaja-jengille. Toki Ukrainaakin shokeerattiin, kun Andorra nappasi heistä  voiton, joten molemmilla jengeillä on vain suunta ylöspäin.

Edellisessä kohtaamisessa Suomi ei saanut juuri mitään aikaiseksi ja kyttäili lähinnä omalla puoliskollaan. Tänään todennäköisesti ainakin yritys hyökkäsypelaamiseen on parempi, sillä Kanervan Huuhkajat pelaa aktiivisemmin kuin Backen vastaavat. Toisaalta kokoonpanossa on valtavat aukot Eremenkon ja Perpa Hetemaj:n puuttumisen takia. Voikin olla, että Ukraina on liian kova vastus tänään.

Peli suorana ja ilmaiseksi YLE:n kanavilla.

Ratsupoliisit valmiina saattamaan Ukrainan fanit stadionille

F1 Grand Prix Canada, 21:00->

Kello 21 ohjelmassa on Kanadan GP. Suomalaiset lähtevät kisaan tältä kaudelta tutuista asemista – omat tallikaverit kepittivät suomalaiset, ja heille on ennakkoon varattu statistin roolit. Paalupaikalta lähtee Mersun Lewis Hamilton, perässään Vettel (Ferrari) sekä Bottas ja Räikkönen.

Asetelmat ovat ainakin omasta mielestä hieman erilaiset kuin edellisessä Monacon GP:ssä. Mersu on edelleen hyvä suorilla, ja koska niitä Kanadassa riittää, tullee taistelu kärkipaikasta olemaan paljon kiihkeämpää kuin kaksi viikkoa sitten. Vettel lähtee silti pienenä ennakkosuosikkina, sillä tällä hetkellä näyttää siltä, että Mersulla on jotain ongelmia renkaiden hallinnan kanssa.

En ihmettelisi yhtään, jos järjestys olisi taas Vettel-Hamilton-Bottas.

Lähetykset: Katso meidän chat, Wiz1, Live-sports.cf.

Unibetin Kertoimet voitolle/sijoittumiselle sijoille 1-3

Hamilton 1.65/1.17

Vettel 2.65/1.20

Bottas 12.00/1.50

Räikkönen 20.00/1.85

Verstappen 51.00/3.25

Ricciardo 101.0/60.0