Neljännen Stanley Cup -finaalin ennakko – erikoistilanteet ja maalinteon tehokkuus ratkaisevissa rooleissa

NHL. Stanley Cupin finaaleissa on päästy neljänteen osaotteluun. Nashville pääsee pelaamaan toisen kotiottelunsa ja hakemaan tasoitusta ottelusarjassa lukemiin 2-2. Nashvillella on pieni pakkovoiton paikka, sillä lähtökohtaisesti tämä Penguins-ryhmä ei tule menettämään 3-1 johtoa.

NHL 6.6.2017

03:00 Pittsburgh Penguins – Nashville Predators
Unibet-kertoimet: 2.23 – 3.80 – 2.95

Tilastojen valossa Nashville lähtee peliin hienoisena ennakkosuosikkina. Tämän kauden pudotuspeleissä se on pelannut 9 ottelua kotonaan, joista se on voittanut peräti kahdeksan. Toisaalta sarjan kokonaiskuvan kannalta kannattaa huomata, ettei Pittsburgh ole hävinnyt ottelusarjaa 2-0 johdosta viimeisen kymmenen pudotuspelisarjan aikana.

Ylivoima- ja alivoimapelaaminen nousevat isoon rooliin tässäkin pelissä. Nashville on toistaiseksi ollut tehokas ja on tehnyt neljä maalia kymmenestä ylivoimastaan. Viime pelissä joukkue hyödynsi kaksi paikkaa kolmesta. Vastaavasti Pittsburgh on ollut hieman vaisu, kolmestatoista ylivoimastaan se on osunut vain yhdellä. Lisäksi esimerkiksi viime pelissä Nashville onnistui ajamaan joukkueen tähdet pelin ulkopuolelle, ja muun muassa Sidney Crosby jäi kokonaan ilman laukauksia. Toisaalta, Pittsburgh oli historiallisen tehokas kahdessa ensimmäisessä ottelussa tasakentällisin, ja jätti Pekka Rinteelle muistoksi surkean 77 prosentin torjuntasaldon.

Neljännessä pelissä avainasemaan nouseekin Pittsburghin kyky käyttää hyväkseen harvat paikkansa ja toisaalta, Nashvillen puolustuksen ja Pekka Rinteen tulee olla jälleen rautaa. Kotiyleisön tuki toiminee varmasti jälleen Predatorsien kuudentena pelaajana, ja ottelusarja siirtynee takaisin Pittsburghiin 2-2 lukemissa.

Lähetykset

Maksullisia HD-laatuisia pelejä suomeksi selostettuna voi seurata Viaplayn kautta. Lisäksi Unibet-TV:n kautta voi katsoa peliä lontooksi selostettuna.

Erilaatuisia ja erikielisiä lähetyksiä löytyy myös meidän NHL-sivuiltamme.