Nashville suli jälleen – Penguins jyräsi kolmannen erän alussa voittoon

 

 

 

Pittsburgh Penguins otti toisen kiinnityksensä Stanley Cupin voittoon kaatamalla Nashvillen lukemin 4-1. Penguins oli jälleen vähissä paikoissaan tehokas.

Finaalien toinen osaottelu noudatti jälleen ensimmäisestä pelistä tuttua kaavaa. Nashville oli aktiivisempi ja laukoi enemmän sekä hallitsi peliä.

Ensimmäisessä erässä nähtiin kaksi maalia. Nashvillen Åberg käytti Penguinsin Olli Määttää pujottelukeppinä ja hämmentynyt Määttä ei voinut muuta kuin katsella vierestä, kun Nashville meni johtoon. Erän loppupuolella pelin sankari Jake Guentzel kuitenkin tasoitti lukemat 1-1:een pienestä kulmasta. Maali meni suurimmaksi osaksi Pekka Rinteen piikkiin.

Toinen erä oli maaliton, mutta kolmannen alussa alkoi tapahtua. Pittsburgh murskasi Nashvillen haaveet tekemällä heti erän alkuun kolme maalia, joista yksi oli jälleen Nashvillen oman pelaajan kautta. 4-1 tilanne riitti Rinteelle, joka antoi maalinsuulla tilaa Juuse Sarokselle. Saros yllätettiin kertaalleen, mutta valmentajan haaston seurauksena maali hylättiin paitsiona, ja peli pysyi loppuun asti 4-1 lukemissa.

Nashville vaikuttaisi olevan nyt hieman heikossa hapessa, ja itseluottamus on varmasti koetuksella. Stanley Cupissa kokematon joukkue on saanut oppitunnin kokeneelta Penguinsilta, joka näyttää väsyneenäkin joukkueena, mitä tarkoittaa tehokkuus. Rinteen torjuntaprosentti on finaaleissa vain reilut 77, mikä ei riitä voittavalle joukkueelle. Samalla toisessa päässä Matt Murray on elämänsä kunnossa.

Seuraavissa peleissä Nashvillen pitää olla valppaana koko ajan, muuten tulee noutaja.

NHL-finaalit jatkuvat sunnuntaiaamuna Suomen aikaa. Lähetykset voit katsoa Viaplaylta suomeksi HD:na ja lisäksi meidän NHL-sivujen kautta.