HJK:lle pettymys euroavauksessa, SJK ja VPS hyvistä asemista toisiin otteluihin

Suomalaisjoukkueet avasivat eilen taipaleensa eurokentillä. Parhaasta lopputulemasta vastasi VPS, joka onnistui voittamaan vastustajansa.

HJK lähti vahvana ennakkosuosikkina otteluun Walesin valioliigassa pelaavaa Nomadsia vastaan. HJK oli pelissä selvästi dominoiva osapuoli, toisaalta se ei saanut aikaan vaarallisia tilanteita vastustajan maalille. Nomads voittikun pelin 1-0 Nathan Woolfen erikoistilannemaalilla, joka meni muutaman pompun kautta ohi hölmistyneen HJK-vahti Markus Uusitalon.

Tulos on HJK:lle pienimuotoinen katastrofi, sillä Suomessa vastustaja mielletään “pubijoukkueeksi”. Samanlainen toistaitoista jalkapalloa pelaava jengi vastassa ei kuitenkaan ollut kuin mitä Suomen vastaavat pubijengit ovat – osa pelaajista pelaa ammatikseen ja muutkin ovat vähintään puoliammattilaisia, eikä Walesin liigan taso ole niin huono kuin mitä stereotypisesti odotetaan – eihän eurooppa-liigan karsintoihin oteta joukkueita Suomen vitosdivarista.

Joka tapauksessa tulos oli pettymys, sillä vastustaja ei ole vielä avannut kautta ja heidän valmentajan mukaan osa tuli peliin “suoraan rantalomalta”

HJK:n valmentaja Mika Lehkosuon mukaan joukkue yllätettiin täysin, eikä HJK osannut varautua vastustajan mies miestä vastaan pelaamiseen ja tiukkaan miesvartiointiin. Valmentajalla oli kuitenkin kova luotto toiseen osaotteluun.

VPS voittoon, SJK niukasti tasapeliin

Vastaavasti muut suomalaisjoukkueet pääsevät kohtalaisista asemista toiseen osaotteluun. VPS nappasi 1-0 voiton slovenialaisesta Olimpijasta Vahteran maalilla. Näin ollen toisessa osassa joukkueelle riittää tasapeli tai maalin tappio jatkoon, mikäli vps osuu edes kertaalleen.

Vastaavasti SJK onnistui venymään tasapeliin Islannin KR Reykjavikia vastaan. SJK oli koko pelin kovassa pyörityksessä, ja kertaalleen pallo kävi paitsioasemasta seinäjokelaisten maalissa. Tasapeli antaa kuitenkin mahdollisuuden vielä taistella jatkopaikasta.