MM-kisojen välierät – Tsemppiä, Leijonat!

Jääkiekon MM-kisat ovat kahta päivää vaille taputellut. Tänään pelataan kaksi välieräpeliä, joissa ratkaistaan finaaliin menijät. Suomi pelaa oman pelinsä kello 20.15 Ruotsia vastaan.

MM-kisat 20.5.2017

16:15 Kanada – Venäjä

Moraalinen finaali?

Omasta mielestä tässä pelissä kohtaavat kisojen kaksi kovinta joukkuetta. Kanadaa ei ole oikeastaan missään vaiheessa pantu oikeasti lujille olkoonkin, että Sveitsi onnistui joukkueen jatkoilla kukistamaan. Venäjä vastaavasti on pelannut hyvät kisat ja tappio USA:ta vastaan johtui lievästä kurittomuudesta puolustuspäähän.

Venäjä on pelannut kisoissa tiiviimmin kuin kertaakaan aiemmin viime vuosina mm-jäillä. Joukkueella on ollut useampi tehokas kenttä ja viisikkopelikin on toiminut poikkeuksellisen hyvin, kun kukaan ei ole sooloillut. Kanadallakin joukkue on ollut vaarallinen ja tehokas, eikä heikkoja lenkkejä ole vielä oikeastaan löytynyt. Ottelu ratkenneekin siihen, kumpi onnistuu tässä pelissä toteuttamaan omaa peliään paremmin. Samalla ratkaistaneen tason puolesta moraalinen maailmanmestari – toki finaalikin on yksittäinen peli, joka voi kääntyä kelle vaan.

Streams: Youtube Tsn1 Link2 link3 TSN1 Acestream

Lisäksi: Mtv3

20:15 Ruotsi – Suomi

Leijonat tarvitsee toisen ehjän 60-minuuttisen

Leijonien turnaus oli mennyt oikeastaan kokonaiskuvaltaan katsottuna selkeästi vaisusti, kunnes voitto puolivälierässä käynnisti kaiken mediakeskustelun täysin alusta – nyt turnaus on jo ollut menestys ja Lauri Marjamäki on vasta neljäs maajoukkuevalmentaja, joka onnistuu saamaan joukkueen välieriin ensimmäisellä kaudellaan. Toki USA-peli oli osoitus myös joukkueen sisäisestä hengestä ja toisaalta taktiikan onnistumisesta – peli muistutti viime vuosien Kärppiä tai Tapparaa vahvasti, sillä johtoasemassa vastustajan pelistä vietiin kaikki into pois. Edes edellisissä otteluissa tuskaa tuottaneet viimeiset minuutit eivät olleet pahoja, eivätkä jenkit pääseet edes vaarallisille paikoille.

Ruotsia vastaan saman taktiikan onnistuminen on haastavampaa, mutta eipä Leijonilla muitakaan vaihtoehtoja ole. Coast-to-coast pelissä Ruotsin NHL-tähdillä marinoitu huippunippu pyyhkii Leijonilla lattiaa, joten oikeastaan ainoa keino on hyydyttää Ruotsin peli-ilo. Tämä vaatii ensinnäkin vahvan alun ja oman maalin puhtaana pitämisen mahdollisimman pitkään, toisekseen Suomen tulee onnistua pelaamaan ehjä 60-minuuttinen. Myös Harri Säteri tulee olemaan isossa roolissa – vireen pitää olla vähintään sama kuin jenkkejä vastaan, muuten Leijonien mahdollisuudet ovat olemattomat.

Ennakkoon Ruotsi on selkeä ennakkosuosikki, ja etenkin parivaljakko Nylander-Bäckström tulee pitää kurissa. Nämä VELJET ovat saaneet keskenään paljon tuhoa aikaan. Viisikkopelaamisen tulee olla kokonaisvaltaista ja tehokkuuden tulee harvojen maalipaikkojen sattuessa olla kohdallaan.

Mahdollisuudet voittoon ovat kuitenkin olemassa.

Streams: Youtube Tsn1 Link2 link3 TSN1 Acestream

Lisäksi: Mtv3, Ustream (ks. Chat)