MM-kisojen puolivälierät käyntiin – A-lohkon joukkueet vahvoilla

MM-kisat jatkuvat tänään ensimmäisten tosipelien myötä. Kiinnostavimmat kamppailut ennakkoon lienevät Suomen ja USA:n sekä Venäjän ja Tsekin väännöt. Toki myös Ruotsi-Sveitsi -pelissä voidaan nähdä jopa yllätys. Vastaavasti kisaisäntä Saksa pelannee tänään viimeisen pelin näissä kisoissa, kun vastassa on kivenkova Kanada.

Nyt MM-kisatarjouksena 5e vedonlyöntirahaa Unibetille ilman talletusta! Klikkaa tästä ja pelaa Santerin Ässän piikkiin. Ei riskiä – et voi hävitä mitään!

MM-kisat 18.5.2017

17:15 Russia – Czech Republic
Unibet-kertoimet:  
1.55 – 4.85 – 5.00

Tsekki ja Venäjä kohtaavat tässä tasokkaassa puolivälierässä. Venäjän meno on ollut kohtalaisen vahvaa, sillä se kärsi kovassa A-lohkossa vain yhden tappion, senkin USA:ta vastaan. Joukkue ei missään vaiheessa kompuroinut pienempiään vastaan, toisin kuin B-lohkossa pelanneet joukkueet. Tsekki pelasi kohtalaisen alkusarjan, toki jääden vasta lohkossaan kolmanneksi ja saaden vastaansa kivenkovan Venäjän.

Venäjä on ollut omaan silmään näissä kisoissa kenties vahvempi kuin aikapäiviin mm-kisoissa. Suurin syy on juurikin Ovechkinin ja muiden “diivojen” puuttuminen kokoonpanosta. Nyt joukkueen laadukkaat pelaajat ovat saaneet paljon tasaisemmin peliaikaa ja toisaalta, joukkue on pelannut viisikkona huomattavasti paremmin nyt, kun yksi tähdistä ei ole aina kärkkymässä hyökkäspaikkaa. Näin ollen Venäjällä on kaksi vahvaa osa-aluetta – sillä on kyky tehdä maaleja ja puolustaa omaa maaliaan. Joukkue on erittäin tasapainoinen, tosin jenkit näyttivät keskinäisessä kohtaamisessa, että puolustuspää on haavoittuvainen  nopean pelaamisen kanssa.

Lähtökohtaisesti Venäjä on siis suuren suuri suosikki, mutta Tsekki ei ole täysin vastaantulija. Sen peli on ollut melko energistä ja hyökkäyksessä tilanteita on saatu aikaan, viimeistely on vain Suomen tapaan ontunut. Mikäli Tsekki jaa tähän peliin maalivahtipelinsä kuntoon ja/tai enemmän tehokkuutta hyökkäyksissä, se voi yllättää Venäjän.

Streams: Youtube Link1 Link2 Link3 TSN4 Acestream

17:15 USA – Suomi
Unibet-kertoimet:  
1.57 – 5.00 – 4.70

Suomi tarvitsee kisojen parhaan pelin

Tähän mennessä Leijonien suoritukset ovat olleet jokseenkin heikkoja, tosin nousukausiakin on nähty näissä kisoissa. Takkiin on tullut muun muassa Ranskalta ja Norja sekä Sveitsi ovat varastaneet pisteitä Leijonilta alkulohkossa, mutta nämä tulokset voidaan jo nyt unohtaa. Kuten myös tappio Kanadaa vastaan viimeisessä ottelussa.

Puolivälierässä vastaan asettuu A-lohkon voittaja Yhdysvallat. Jenkit aloittivat kisat shokkitappiolla Saksalle, mutta kokosivat itsensä tämän jälkeen ja nappasivat kuusi voittoa putkeen, kaikki vieläpä varsinaisella peliajalla. USA on Kanadan tavoin nopea joukkue, jolta on vaikea löytää kenttäpelaamisesta suuria heikkouksia. Kirkkaita tähtiäkin löytyy, ja osa jengistä pelasi jopa syksyn World Cupissa, joten aivan turha joukkue ei ole kyseessä.

Marjamäen aikana saldo USA:ta vastaan on 0-2 jenkkien hyväksi. Puolivälieräpelissä nämä kaikki voidaan unohtaa, mutta pelin tason täytyy silti kohota. Suomen pitää saada käännettyä lähtönsä nopeammin, sillä jenkit pystyvät varmasti hitaan lähdön puolustamaan ja päätyyn heitetyt ristikiekot tulevat luultavasti päätymään suurimman osan aikaa jenkkien haltuun. Suomen joukkueessa on paljon enemmän kysymysmerkkejä kuin jenkeillä, sillä meidän alivoimapeli on kisojen 9. huonointa, maalivahtipeli lähes huonointa ja tasakentin tehdyt maalipaikat ovat surkealla prosentilla kääntyneet maaleiksi. Ainoa osa-alue missä ollaan edes kohtalaisesti tasoissa on maalivahtipeli. Vaikka jenkkien Howardilla on selvästi kovempi prosentti kuin Säterillä tai Korpisalolla, Howard on aiemminkin osoittanut olevansa epävarma ja mahdollisesti sulavansa ratkaisuhetkillä.

Marjamäen joukot lähtevät peliin kuitenkin luottaen vahvasti omaan peliinsä ja uskoen, että se riittää. Pieniä kokoonpanomuutoksiakin on tehty, jotta kaikista ketjuista saataisiin enemmän irti. Ykkösessä Ahon paikan ottaa väkevät kisat pelannut Savinainen, vastaavasti kakkosessa pelaavat Pulju, Aho ja Pyörälä. Kolmosketjussa JM Aaltonen saa oman mahdollisuutensa osoittaa osaamisensa. Nelonen on ennallaan ja maalissa pelaa tänään Säteri. Säterin pitää pelata nyt ylivoimaisesti kisojen tai jopa uransa paras peli, jotta Leijonilla on mitään mahdollisuuksia voittoon. Toisaalta pessimisti ei pety, joten veikataan täällä, että kisat ja kenties Marjamäen Leijona-ura päättyvät tähän peliin.

Streams: Youtube Link1 Link2 Link3 Acestream(TSN)  TSN1
 MTV3 ja Ustream (chatist)

21:15 Canada – Germany
Unibet-kertoimet: 
1.11 – 11.00 – 17.00

Tähän otteluun on tasan yksi ennakkosuosikki ja se on Kanada. Vaikka Saksa on pelannut lupauksia antavasti näissä kisoissa, sen materiaali ei millään tule riittämään, elleivät kanukit ole sellaisessa tappokrapulassa etteivät voi muuta kuin nelinkontin edetä jäällä. Ja silloinkin lienee luvassa vain melko tasainen matsi. Valitettavasti kisaisäntien pelit päättyvät tähän.

Streams: Youtube Link1 Link2 Ustream Acestream(TSN) | TSN1

21:15 Switzerland – Sweden
Unibet-kertoimet: 
6.00 – 5.30 – 1.44

Sveitsi otti hienosti loppujen lopuksi B-lohkon kakkospaikan, mikä tarkoitti päätymistä Ruotsia vastaan. Ruotsi vastaavasti konttasi huippuja vastaan omassa lohkossaan, mutta ei se toki selkeästi näitä huonompi ollut. Tässä pelissä voisi olla pienet yllätyksen mahdollisuudet, sillä Sveitsi on pelannut hyvin puolustussuuntaan ja maalivahtipeli on antanut joka pelissä sille mahdollisuuden voittaa. Joukkue ei ole myöskään unohtanut vuoden 2013 mm-finaalia, jossa ruotsalaiset röyhkeästi juhlivat voittoa kultakypärät päässään jo ennen loppuvihellystä. Ruotsilla on toki kovempi materiaali, mutta mm-kisojen puolivälieräsysteemi mahdollistaa Sveitsille yllätyksen. Helppoa se ei toki tule olemaan.

Streams: Youtube Link1 Link2 Link3(EN) Acestream

Avoiding geo-blocking and tracking: For Chrome, download an add-on called “Windscribe” and you can browse without restrictions and be seen as if you lived in another country! Download it from here