MM-kisojen 10.päivä – B-lohkon ratkaisuhetket käsillä

MM-kisojen lohkovaihe lähestyy vähitellen loppuaan, ja etenkin Leijonien lohkossa tilanne on kiharainen, kun peräti kuusi joukkuetta kamppailee vielä sijoituksista 1-6. Kanada on ainoa joka on varmasti jatkossa, muut joukkueet voivat vielä vaikuttaa sijoituksiinsa peliotteidensa avulla.

Iltapäiväpeleissä Ranska tarvitsee pisteitä Tsekkiä vastaan, toki Tsekkikin kaipaa vielä voittoa varmistaakseen paikkansa jatkossa. USA:n ja Slovakian pelissä on kyse lähinnä siitä, saako jenkit tarpeeksi pisteitä taistellakseen vielä lohkon kahdesta kärkipaikasta. Illalla Leijonat on tositilanteessa Sveitsiä vastaan, sillä vain voitto kelpaa. Tanska ja Ruotsi kamppailevat tärkeistä pisteistä toisessa kamppailussa.

Nyt MM-kisatarjouksena 5e vedonlyöntirahaa Unibetille ilman talletusta! Klikkaa tästä ja pelaa Santerin Ässän piikkiin. Ei riskiä – et voi hävitä mitään!

MM-kisat 14.5.2017

17:15 Ranska – Tsekki

Ranskan ja Tsekin pelissä on huomattavasti enemmän panosta, kuin mitä olisi voinut uskoa ennen näihin kisoihin lähtemistä. Ranska on yllättänyt sekä Suomen että Sveitsin, ja on lähellä jopa jatkopaikkaa puolivälierissä. Tsekki on pelannut kohtalaisen hyvin, mutta on kontannut esimerkiksi Norjaa vastaan, joten tappiolla paikka auringon alla ei ole vielä varma.

Pelillisestihän Tsekki on kuitenkin selvästi Ranskaa edellä, ja oikeastaan vain pienimuotoinen tehottomuus ratkaisupaikoissa on johtanut siihen, ettei joukkue voi olla vielä satavarma jatkopaikastaan tässä vaiheessa. Ranskan avaimet voittoon ottelussa piilevätkin osittain juuri tässä – hurmoksen päälle saanut ranskalaisjengi voi pitää Tsekin nollilla, ja jos nollat säilyvät tarpeeksi pitkään, joukkeu voi yrittää omalla tehokkuudellaan rokottaa vastustajia maalipaikkojen sattuessa ja sekoittaa Tsekin peliä enemmänkin.

Streams: Unibet Youtube

17:15 Slovakia – USA

Slovakia on ollut umpisurkea, kun taas nuori jenkkijoukkue on pelannut hyvin avauspelin Saksa-tappion jälkeen. Ei varmaan tarvi olla kovinkaan ÄSSÄ ennustaja, että peli päättyy jenkeille ja Slovakian alamäki jatkuu. Jotain tarvitsee tehdä Slovakiassa, jotta tulevaisuudessa joukkue pysyy edes A-sarjassa.

Streams: Unibet Youtube

Ässän rääpäisy:

Näittekö minkä Ässä iskee? Eilen kaikkien neljän pelin merkit meni vedonlyönnin kannalta oikein! Tosin, lotossakin voittanee todennäköisemmin. Eilen oikein haistettu yllätys Sveitsiltä laittaa myös tämän päivän pelit aivan uuteen tilanteeseen – Leijonat saa kyllä todella taistella, jotta paikka pulivälieriin aukeaisi.

P.s Marjamäeltä aivan oikea päätös penkittää pulju – Ranska-pelin 3.erää lukuun ottamatta aika hukassa. Millaset idiootit on aina äänestäny sen Telian kautta parhaaksi pelaajaksi?

21:15 Sveitsi – Suomi

Suomi on jälleen kerran näissä kisoissa tiukan paikan edessä. Kahdessa viime pelissä Suomi onnistui ottamaan voiton, tosin Norjaa vastaan sössittiin jälleen varsinaisen lopussa ja muututtiin passiiviseksi. Nyt on kuitenkin kisojen suurin peli edessä – paikka jatkopeleissä on kaikkea muuta kuin selvä, ja Sveitsi näytti juuri hauistaan voittamalla Kanadan jatkoajalla.

Lähtökohdat peliin ovat erittäin tasaiset. Genoni Sveitsin maalilla on äitynyt hurjaan vireeseen, ja Sveitsin viisikkopeli on ollut apaut yhtä tiivistä kuin Suomen näissä kisoissa. Suomella on pieni etu otteluun hyökkäyskaluston kautta, mutta Sveitsillä taitaa olla pieni maalivahtietu. Tässä pelissä kaivataan tehoja myös hyökkääjiltä, jotka ovat olleet kohtalaisen vaisuja näissä peleissä. Miro Aaltonen tekee comebackin kokoonpanoon, ja nyt tarvitaan Aaltoseltakin niitä maaleja. Pelistä pitää ottaa voitto, muuten taitavat puolivälierät jäädä muiden pelattaviksi..

Streams: Unibet Youtube
MTV3. Mertsi: ks. Chat

21:15 Denmark – Sweden

Lyhyet ennakot ovat kultaa, etenkin, kun peli vaikuttaisi olevan ennakkoon selvä. Tanskalla ei ole enää mahdollisuuksia jatkoon, eikä takaakaan vaikuttaisi tulevan uhkaajia. Ruotsi vastaavasti kaipaa kolmea pistettä, jotta se voisi päästä edes lohkon kakkoseksi. Tosin, tässä pelissä lienee luvassa melko varmat kolme pistettä ilman suurta katastrofia. Kuningas Henrik tehnee tässä pelissä debyyttinsä näissä kisoissa – onko Henkke jo valmis, vai kaataako Jet Lag kuninkaan?

Streams: Unibet Youtube