F1-sirkus tänään Monacossa – Ferrari suuri ennakkosuosikki

F1-viikonloppu ajetaan tällä kertaa legendaarisessa Monacossa. Suomalaisittain asetelmat ovat herkulliset, kun Kimi Räikkönen starttaa kahdeksan vuoden tauon jälkeen paalulta ja Bottas lähtee kolmannelta sijalta.

Ferrarin Sebastian Vettel lähtee toisena, sen jälkeen sijoilla neljä ja viisi ovat Red Bullin kuljettajat. Ferrari lähtee vahvana suosikkina kisaan. Ensinnäkin, Monacossa on erittäin vaikea ohittaa, joten jos Ferkut pysyvät lähdön jälkeen kärjessä, he voivat määrätä kisan taktiikan ja vauhdin sekä luoda eroja taaksepäin. Ilman draamoja tuskin heistä ohi mennään. Toisekseen, Ferrarin auto vaikuttaisi aerodynamiikaltaan ja ajettavuudeltaan sopivan Mersua paremmin Monacon radalle. Moottorietua Mersulla ei oikein ole, sillä radalla ei ole pitkiä suoria nimeksikään. Jopa Red Bullilla on mahdollisuus noukkia Bottas radalla, toki se tulee olemaan kapeilla kaduilla erittäin haastava tehtävä.

Myös kärkipään sijojen ulkopuolella on luvassa mielenkiintoinen kamppailu. Mersun Lewis Hamilton floppasi aika-ajoissa täysin ja lähtee kisaan vasta sijalta 13. Ohittaminen on tosiaan melko mahdotonta, joten top-5 sijat lienevät vain haave ilman valtavia onnenkantamoisia. Samalla ero mm-sarjan kärkeen tulee kasvamaan, ellei Vettel aja kisassa pihalle.

Tiesitkö?

Vuonna 2008 Kimin ollessa viimeksi paalulla, Lewis Hamilton starttasi sijalta 13, kuten nytkin.

Lähetykset:

Meidän F1-sivu ja chat tarjoavat jotain suuntaa kisalle.