Ennakko: Onko Monacosta haastamaan Juventusta?

Jalkapallon Mestarien Liigan kausi lähestyy huipentumistaan, ja jäljellä onkin enää vain neljä joukkuetta. Ensimmäisessä välierässä Real ajoi Atleticon kulmaan tyrmäämällä Madridin derbyssä joukkueen peräti 3-0. Monacon ja Juventuksen pelistä löytyy vain yksi suosikki, mutta toisaalta – Monaco on onnistunut yllättämään jo kaikki tähänkin mennessä rohkealla hyökkäyspelillään.

Mestarien liiga 3.5.2017

21.45 Monaco – Juventus
Unibet-kertoimet: 3.20 – 3.25 – 2.47

Kotona piilee yllätyksen mahdollisuus

Lähtökohtaisesti ottelussa on vain yksi suuren suuri suosikki, ja se on Juventus. Juventus onnistui edellisellä kierroksella nollaamaan Barcan kahdesti, tehden kotonaan peräti kolme maalia Barcan verkkoon. Juventus myös johtaa Italian pääsarjaa ja on menossa kohti kuudetta perättäistä mestaruuttaan.

Huonosti ei ole Monacokaan pelannut. Matkalla välieriin se onnistui pudottamaan Manchester Cityn ja Dortmundin rohkealla hyökkäyspelillään. Dortmundia vastaan toki varmasti tulosta avitti tragedia, joka Dortmundin joukkuetta kohtasi.

Lähtökohtaisesti Juventuksella on selkeä etu etenkin puolustussuuntaan päin – joukkue on täynnä maailman eliitiin luettavia puolustajia (mm. Alves, Chiellini..) ja maailmanmestareita sekä eri seurajoukkueissa ja maanosakilpailuissa palkintoja voittaneita tähtiä. Viimeisenä lukkona on yksi maailman parhaista maalivahdeista, Gianluigi Buffon. Hyökkäyspäässä tilanne lienee tasaisempi. Juvella on laajasti materiaalia sekä keskikentällä että hyökkäyksessä, mutta etenkin Gonzalo Higuainilta odotetaan tuloksia sekä kotona että vieraissa. Monacon tuloksellisuudessa kaikki kaikessa lienee kärkipari Falcao-Mbappe:n onnistuminen. Etenkin kotona pitää saada tulosta ja mieluiten jopa kotivoitto, sillä Juventus ei ole aikapäiviin ottanut turpaansa kotona – viimeiset 53 peliä on päättynyt joko Juven voittoon tai tasuriin. Suurin osa toki voittoon.

Kuntopuntareissa joukkueet ovat melko lailla tasoissa. Juvella on viimeisillä kierroksilla ollut hieman hankaluuksia ja alla on pari tasapeliä. Toki edellisessä viidessä pelissä maali on pysynyt puhtaana peräti 4 kertaa. Monacon maali vastaavasti ei ole pysynyt puhtaana viimeiseen viiteen peliin, ja PSG löylytti joukkueen peräti 5-0 kotikentällään.

Ennuste: Juventus ja Monaco saattavat pelata tasan Monacon kotona, mutta vaikea on uskoa, että samanlaisia maalijuhlia nähdään kuin esim. Cityä vastaan. Monacon ainoa sauma jatkoon olisi yllättävä tulos, jossa Monaco johtaisi sarjaa ekan osan jälkeen, mieluiten jättämällä Juven ilman vierasmaalia.

Lähetykset:

Pelit voit katsoa meidän Jalkapalloa-osiosta!