Se on siinä! Tappara voitti Suomen mestaruuden

 

Liigakausi on viimein tullut päätökseensä, kun Tappara voitti KalPan kuudennessa pelissä lukemin 3-1. Samalla joukkue nappasi jo toisen mestaruutensa putkeen.

Kuudes peli oli erittäin tasainen alusta alkaen. Ensimmäinen erä pelattiin vauhdikkaasti ja Tapparalla oli omat paikkansa avata maalinteko, kun KalPa teki pari merkkausvirhettä. Eero Kilpeläinen kesti kuitenkin maalillaan.

KalPan ylivoima sakkasi jälleen

Toisessa erässä KalPa pääsi puolivälissä ylivoimalle. Ylivoima oli toiminut huonosti koko finaalien ajan, ja sen surkeutta korosti entisestään Tapparan avausmaali. Blake Parlett haisteli viivapelin hyvin, karkasi läpiajoon ja ujutti tunneleista 0-1 lukemat. KalPa pääsi kuitenkin peliin mukaan Eetu Luostarisen tasoituksella.

Juhani Jasu ratkaisi ottelun viimeisessä erässä. Ensin Jasu paini hyvin KalPan puolustuksen kanssa, ajoi röyhkeästi maalille ja laittoi kiekon ohi Eero Kilpeläisen. KalPa viritteli vielä loppukiriä, mutta maaliin asti kiekko ei koskaan uponnut. Parlett teki lopulta ratkaisevan maalin tyhjiin pari sekuntia ennen päätöstä, ja Tapparan juhlat olivat valmiit alkamaan.

Dominik Hrachovina nappasi ottelussa Tapparan maalilla 29 torjuntaa, joihin sisältyi pari isoa game-seiveriä. Kilpeläinen otti KalPan maalilla 26 torjuntaa.

Tappara jatkaa dynastiaansa, sillä viimeiset viisi vuotta se on ollut finaalissa ja nyt tosiaan kahdesti putkeen mestari.

“Parannettiin koko ajan”

Jussi tapola oli mielissään pelin jälkeen

-Pieniä asioita lähdettiin parantamaan, ja lopussa saatiinkin neljä voittoa putkeen. Joukkue kasvoi jokaisessa sarjassa

– Kaikki kunnia KalPalle, he tekivät sarjasta hyvän, Tapola kommentoi

Tapola muisti myös kehua maalinsuulla seissyttä Hrachoviinaa

-Hrachovinalla oli huikea suoritus. Nuori mies nousi esiin käsittämättömällä tavalla. Jatkoi hyvin Metsolan ja muiden viitoittamalla tiellä

Lopuksi Tapola kiitteli vielä kaikkia pelaajiansa, organisaatiota ja valmennustiimiä.

NHL-kausi jatkuu vielä. Viaplayn kautta pelit voi katsoa suomeksi ja HD:na, NHL-sivujen kautta vaihtelevalla laadulla.