Mestarien liigan ennakko – onko Juventuksesta pysäyttämään Barcelonaa?

Mestarien liigan puolivälierät potkaistaan tänään käyntiin kahdella ottelulla. Toisessa parissa kohtaavat Juventus ja Barcelona, ja toisessa pelissä vastakkain nähdään Monaco ja Dortmund.

21:45 Dortmund – Monaco

Unibet-kertoimet: 1.55 – 4.95 – 5.60

Dortmund lähtee suosikkina kamppailuun

Molemmille joukkueille pääsy Mestarien liigan kahdeksan parhaan joukkoon on kova saavutus. Etenkin Monacon esityksiä on ollut mielenkiintoista seurata, varsinkin kun joukkue onnistui pudottamaan jatkosta jälleen kerran flopanneen Manchester Cityn.

Dortmund on jo ulkona Bundesliigan voittotaistelusta kärsittyään tappion viime pelissä Bayern Münchenille. Joukkue lähteekin taistelemaan menestyksestä tällä kaudella mestarien liigassa, ja arpaonnen voidaan sanoa olleen kohtalaisen suotuisa, sillä joukkue vältti ne “pahimmat kannot kaskesssa”. Toisaalta samaa voidaan sanoa Monacosta, joka on ollut kotimaansa liigassa vahvassa vireessä ja joka johtaa Ranskan pääsarjaa juuri nyt – Dortmund on kenties Leicesterin ohella se toisiksi halutuin vastus.

Lähtökohtaisesti otteluparissa tullaan pelaamaan hyökkäysvoittoista jalkapalloa ja paperilla ainakin pitäisi olla useampia maaleja luvassa. Dortmund joutuu tosin peliin hieman epävarman kokoonpanotilanteen kanssa, sillä tähdistä mm. Marco Reusin, Mario Götzen ja Shinji Kagawan pelaaminen on epävarmaa. Monacollakin muutaman avauksen miehen pelikunto on hieman arvoitus, joten joukkueiden voimasuhteet voivat hyvinkin riippua siitä, kumpi jengeistä saa tähtensä paremmassa kunnossa peliin. Dortmund lähtee kaikesta huolimatta ennakkosuosikkina, mutta Monacon voitto ei olisi kuitenkaan niin suuri yllätys, mitä kertoimet antavat viitteitä.

21:45 Juventus – Barcelona

Unibet-kertoimet: 2.70 – 3.40 – 2.80

Juventus lähtee nollaamaan Barcaa kotonaan

Edellisellä kierroksella Barcelona teki kenties yhden kaikkien aikojen nousuista mestarien liigassa nousemalla avausosan 4-0 tappiosta PSG:tä vastaan jatkoon mättämällä kotikentällään peräti kuusi maalia. Samanlaiseen heikkoon alkuun ei kuitenkaan ole enää Juventusta vastaan varaa, sillä Juvella on yksi Euroopan kovimpia puolustuksia.

Barcelona lähtee peliin hieman nihkeistä asetelemista verrattuna Juveen – edellisessä pelissä joukkue kärsi yllätystappion La Ligassa Malagalle, samalla menettäen mahdollisesti Neymarin useammaksi otteluksi kotimaan liigassa tämän hölmöiltyä oman ulosajonsa jälkeen. Mestarien Liigassa Neymar toki on edustuskelpoinen, mutta missä mielentilassa oikutteleva tähti tänään kentällä esiintyy? Joka tapauksessa Barcan tähtipelaajien tulee olla huomattavasti paremmin hereillä tässä ottelusarjassa, sillä Juventus johtaa oman kotimaansa liigaa vakuuttavasti, eikä se ole Mestarien liigassakaan kauheammin maaleja omiin päästänyt. Pelityyliltä Juventus on erilainen kuin PSG ja samanlaisia vaarallisia vastaiskuja tuskin nähdään. Juventus yrittänee pitää oman päänsä puhtaana ja tekemään maalin tai kaksi. Ratkaisu tässä otteluparissa nähtäneen tosin vasta Camp Noulla.

Juventus pääsee peliin lähes parhaalla kokoonpanollaan, sillä ainoastaan Mario Mandzukicin kunto on epävarma ennen peliä. Barcalta vastaavasti puuttuu useampi puolustuspään mies tai pelikunto on ainakin epävarma, joten teoriassa Juvella on hyvä mahdollisuus iskeä samalla tavalla kuin PSG teki avausosassa Barcaa vastaan.

Lähetykset

Santerin Ässän jalkapallosivuilta voi poimia mieleisensä lähetyksen kumpaankin peliin. YLE TV2 ja YLE Areena näyttävät kuitenkin Juventus – Barcelona -pelin suorana, joten täältä päin ainakin suositellaan sitä lähetystä.