Mestarien liigan ennakko – Bayern tukalassa paikassa

Mestarien liigassa on jäljellä enää kahdeksan joukkuetta. Tiistain otteluissa molemmat Madridin joukkueet, Atletico ja Real, lähtevät puolustamaan ensimmäisessä osassa hankittua johtoa. Ne ovat myös selviä ennakkosuosikkeja peleissään, vaikka ero ensimmäisten otteluiden jälkeen olikin vain yksi maali.

Mestarien Liiga 18.4.2017

21:45 Real Madrid – Bayern München (1.osa 2-1)
Unibet-kertoimet: 2.40 – 4.00 – 2.80

Bayern tarvitsee ihmeen

Real Madrid lähtee suurena ennakkosuosikkina Bayern Müncheniä vastaan toiseen osaotteluun. Ensimmäisessä osassa tehdyt kaksi vierasmaalia antavat madridilaisille vahvan lähtökohdan toiseen osaotteluun. Bayern tarvitsisi siis jatkoon vähintään 2-0 voiton, tai 3-1, jos Real tekisi vain yhden maalin. Realilla on kuitenkin melko huikea putki maalinteon suhteen – se on pelannut viimeiset 54 ottelua kaikki sarjat huomioon ottaen jäämättä maaleitta.

Realilla on pieniä poissaolohuolia, mutta ei mitään täysin korvaamatonta poissaololistaa. Bale, Varane ja Pepe ovat poissa kokoonpanosta, mutta esimerkiksi Balen tilalle voidaan nostaa penkiltä vaikka ketä korvaajia. Bayern pääsee tähän otteluun paremmasta tilanteesta kuin edelliseen, sillä viime pelissä vajaamiehisenä toiminut puolutus on saanut loukkaantuneet miehet takaisin, kun mm. Jerome Boateng ja Mats Hummels tekevät todennäköisesti paluun. Realin mahdollisuuksia parantaa myös kenties tämän kauden parhaan maalintekijän, Robert Lewandowskin, paluu kokoonpanoon. Toisaalta Javier Martinez on punaisen kortin takia poissa, eikä välttämättä samantasoisia korvaajia penkiltä löydy kuin mitä Realilta.

Lähtökohtaisesti tilanne Bayernin nousulle on haastava. Mestarien liigassa on vain kahdesti noustu ensimmäisen osan tappiosta jatkoon tässä vaiheessa kautta. Jos Carlo Ancelotti pystyy kaivamaan jotain jäniksiä hatusta, voi joukkue päästä jopa jatkoajalle, mutta samalla pitää muistaa, ettei Santiago Bernabeulla pelaaminen ole koskaan helppoa. Yleisö on todellakin Realin 12. pelaaja tässä pelissä. Kenties yksi tällainen jänöjussi voisi olla se, että joukkueen avainpelaajat saivat lepoa viime viikonlopun Leverkusen-pelissä ja he ovat kenties aavistuksen energisempiä tässä pelissä kuin mitä Realin huiput ovat.

Itse pitäisin tasapeliä todennäköisimpänä vaihtoehtona.

21:45 Leicester – Atletico Madrid (1.osa 0-1)
Unibet-kertoimet: 4.60 – 3.70 – 1.86

Tuhkimotarinan loppu

Leicester oli viime kaudella Valioliigan sensaatio, voittaen sarjan aivan minimaalisella budjetilla verrattuna muihin kilpailijoihin. Tällä kaudella lento on ollut vaisumpaa, vaikkakin valmentajanvaihto on piristänyt joukkuetta Englannissa ja pelot putoamisesta ovat pikku hiljaa kaikonneet. Mestarien liigassa joukkue on menestynyt, mutta nyt voi olla liian suuri este vastassa. Atletico on kestomenestyjä Mestarien liigassa ja taistelee vielä teoriassa jopa La Ligan voitosta. Toki se vaatii muiden epäonnea.

Ensimmäisessä osassa Leicester oli iso vastaantulija, mutta joukkue pystyi ottamaan jonkinlaisen torjuntavoiton 1-0 tappiolla. Toisaalta joukkue jäi ilman arvokasta vierasmaalia, mikä voi tehdä tästä ottelusta jopa ylitsepääsemättömä. Diego Simeonen joukot pelaavat vahvasti puolustuksen kautta, mutta yhden maalin tekemisen ei pitäisi olla haaste eikä mikään. Sekä Leicester että Atletico pelaavat samalla pelityylillä kotimaidensa liigoissa – vastustaja otetaan vastaan, ja vastahyökkäyksillä tehdään pahimmat tuhot. Tässä kohtaa Atletico voisi jopa oikeastaan antaa kaikki aseet Leicesterille ja pakottaa sen hyökkäämään. Atleticolle riittää hyvin 0-0 tasapeli, ja vastaavasti jos se saa edes yhden maalin aikaiseksi, Leicesterin pitäisi tehdä peräti kolme.

Leicesterin urakkaa heikentää huomattavasti myös suuri määrä avainpelaajien poissaoloja – muun muassa Mendy ja Slimani ovat varmuudella poissa. Atleticon kokoonpano on huomattavasti ehjempi, joten tässäkin valossa Leicesteriin on vaikea enää uskoa. Toki Ketut ovat ennenkin nousseet altavastaajan asemasta huipulle, mutta tällä kertaa uskoisin matkan tulevan päätökseen.

Lähetykset

Realin ja Bayernin peli on nähtävissä ilmaiseksi TV2:lla ja YLE Areenassa. Leicesterin ja Atleticon pelin voit katsoa Santerin Ässän jalkapalloa-sivulta, josta löydät myös kaikki eurooppalaisen huippufutiksen ottelut kauden loppuun asti.