Liigan välierissä ratkaisun mahdollisuudet

 

 

Liigan välierissä on luvassa kolmannet osaottelut. Molemmat sarjat ovat tällä hetkellä tilanteessa 2-0 kotijoukkueille.

Santerin Ässä arvioi molempien sarjojen tilannetta tässä artikkelissa.

17:00 Tappara – Hifk

Unibet-kertoimet: 1.30 – 4.35 – 4.80

Loppuiko HIFKin energia?

Tappara joutui omassa puolivälierässään koville Ilvestä vastaan, päästen jatkoon vasta seiskapelin jälkeen. Tapparan kone käynnistyi hitaasti, mutta viimeisessä kahdessa pelissä joukkue alkoi osoittaa merkkejä siitä, miksi se oli runkosarjan selkeä ykkönen. HIFK taisteli tiensä välieriin säälipleijareiden kautta ja kaatamalla TPS:n 4-2.

Tässä sarjassa Tappara on kuitenkin tähän mennessä onnistunut pelitavallaan hyydyttämään Hifkin täydellisesti. Joukkue ei ole juurikaan saanut mitään tehtyä hyökkäyspäässä, vastaavasti Tapparan pelaajat ovat pääseet tipauttelemaan apinoitaan olkapäiltä oikein olan takaa. Tällä hetkellä Antti Törmäsen suojatit eivät ole löytäneet keinoja läpäistä Tapparan träppiä. Yksi murheenkryyneistä on ollut myös joukkueen ylivoimapeli, joka on törmännyt toistuvasti Tapparan tiiviiseen nelikkoon. Aggressiivisuutta joukkue kaipaisi lisää, sillä esimerkiksi Ilves onnistui sillä tapaa horjuttamaan Tapparan yv- ja av-peliä.

Jos sarja jatkaa samaa kaavaa mitä aiemmassa kahdessa ottelussa on nähty, HIFK tulee olemaan jälleen täysi vastaantulija. Törmäsen tulisi keksiä jotain aseita Tapparaa vastaan ja toisaalta eräänkin taikurin olisi aika herätä. HIFK vaikuttaa kuitenkin hieman jo väsyneeltä ja se on jo tässä kohtaa selvää, että mikäli hesalaiset häviävät tämän kamppailun, finaaliin meneminen on jo mahdottomuus – tämä Tappara ei millään häviä neljää peliä putkeen.

17:00 KalPa – JYP

Unibet-kertoimet: 2.17 – 3.65 – 3.05

Löytääkö JYP keinot KalPan maalille?

KalPa pääsi välieriin jyräämällä Pelicansin tylysti lukemin 4-1. KalPan pelitapa oli liian aktiivinen ja tehokas lahtelaisia vastaan. JYP vastaavasti joutui painimaan HPK:ta vastaan täydet seitsemän peliä, mikä varmasti antaa KalPalle edun energiatasojen puolesta.

Tähän mennessä JYP ei ole onnistunut millään rikkomaan KalPan nollataikaa, ja apinat selässä alkavat varmaan jo vähitellen evolvoitumaan möröiksi. JYPillä on kuitenkin ollut paikkansa, mutta kiekko ei yksinkertaisesti ole pomppinut sisään. Yksi vahinkomaalikin voisi jo auttaa pelin avaamisessa, ja joukkueen tuleekin yksinkertaisesti ajaa röyhkeämmin maalille ja ansaita oma onnensa.

KalPa taas vaikuttaa tällä hetkellä mestarilliselta joukkueelta. Huomassa kevätvireessä oleva JYP on joutunut Kalpan hitaan mutta nopean pelitavan uhriksi. KalPan pelaajat ovat täynnä energiaa ja itseluottamusta löytyy, minkä lisäksi koko joukkue on pelannut tiiviinä viisikkona omaan päähän.

Jos sama meno jatkuu, KalPa ottaa sarjan nimiinsä melko suvereenisti. Kotonaan joukkue on ollut erittäin vahva, ja tämä on Jypin suurin haaste. Samat sanat pätevät kuin edellisessä parissa – JYP tarvitsee voiton juuri nyt, sillä tämä KalPa tuskin häviää neljää peliä putkeen.

Liigan lähetykset löydät chatista ja meidän Liiga-sivuilta