Liigan välieräennakko – Varmistaako Tappara paikkansa finaalissa?

Liigan välierissä on tänään edessä viidennet ottelut. Tapparalla on mahdollisuus varmistaa paikkansa jo finaaleissa, kun taas KalPa ja JYP lähtevät hakemaan molemmat johtoasemaa sarjassa.

18:30 Tappara – HIFK (sarja 3-1)
Unibet-kertoimet: 1.56 – 4.25 – 5.30

Onnistuuko HIFK horjuttamaan Tapparaa?

Tähän mennessä Tapparan ja HIFK:n sarja on mennyt melko selkeissä merkeissä – Tappara on vienyt, ja HIFK on vikissyt. Tappara on onnistunut ottamaan kaikki pelit lähes täysin omaan kontrolliinsa, tappaen omalla keskialueen träpillään HIFK:n pyristelyt. Lisäksi Tappara on ollut tehokas omissa paikoissaan niin tasaviisikoin kuin ylivoimallakin. Tähän mennessä HIFK ei ole vielä löytänyt juurikaan keinoja murtaa träppipelaamista.

Illan otteluun Antti Törmänen on koittanut kaivaa viimeiset aseensa esiin. Muun muassa 20 viime ottelua ilman maaleja hiihdellyt Juhamatti Aaltonen on saanut väistyä kokoonpanosta, minkä lisäksi Joonas Rask on joutunut poppariosastolle. Maaliin Törmänen päätti heittää toistaiseksi HIFKin ainoan voiton torjuneen Niklas Bäckströmin. Näillä keinoilla Törmänen koittanee herätellä joukkueensa muita pelaajia kantamaan vastuuta, mutta lieneekö tämä silti too little too late? HIFK:n pelaajat ovat kuitenkin alisuorittaneet lähes koko kauden ajan, ja toisaalta mitään sellaisia pelitaktisia variaatioita ei ole tähän mennessä nähty, joilla Tapparan puolustamista voitaisiin horjuttaa.

HIFK:lla on kuitenkin hieman toivoa pelissä. Jos joukkue saa tehtyä avausmaalin ja toisaalta luotua oikeanlaista tunnetta omaan peliinsä, Tapparan peliä voidaan horjuttaa. Tähän mennessä Tappara ei ole joutunut takaa-ajajaksi kuten Ilvestä vastaan, ja joukkue on tällä hetkellä Suomen paras jäädyttämään pelin johtoasemassa. Lisäksi maalivahtipelin tulee onnistua täydellisesti helsinkiläisiltä, minkä lisäksi joukkueen on alkava tehdä töitä ja koittaa tehdä niitä “räkämaaleja” maalivahdin edestä. Etenkin, kun Tappara tykkää ohjata vastustajia kulmaan ja viemään tilan ja ajan pois. Kiekkoa maalille ja pompuista sisään, playoffeissa ei kuitenkaan tyylipisteitä jaeta.

Santerin Ässän veikkaus kuitenkin on, että Tappara varmistaa tänään paikkansa finaaliin ja pääsee muutamaksi päiväksi palauttelemaan ennen kauden huipennusta.

18:30 KalPa – JYP (2-2)
Unibet-kertoimet: 2.40 – 3.55 – 2.75

Avausmaalin merkitys

Tähän mennessä KalPa ja JYP ovat pelanneet vähämaalisia, mutta viihdyttäviä ja tasokkaita pelejä. KalPa näytti jo aloittaneen marssinsa finaaliin nollattuaan JYPin täysin kahdessa ensimmäisessä ottelussa, mutta sen jälkeen JYP teki saman tempun kuopiolaisille ja nyt sarja on tasan. Sekä KalPan Eero Kilpeläinen että JYPin Juho Olkinuora ovat olleet vakuuttavia maalillaan, ja heidän ansiostaan joukkueet pelaavat tiukkoja pelejä ja saavat mahdollisuuden voittaa.

KalPa saa viidenteen peliin jälleen pienen edun isommasta kaukalostaan, jossa se on tottunut pelaamaan koko kauden. Tosin JYPin osakkeita nostaa kokeneiden pelaajien herääminen tosipeleihin – samanlailla joukkue nousi myös HPK:ta vastaan, kun konkarit johtivat omalla esimerkillään. Joukkueessa on kuitenkin iso kasa pelaajia, jotka tietävät miten mestaruuksia voitetaan. Myös KalPalla riittää kokemusta, ja esimerkiksi penkin takana majaileva Sami Kapanen tietää yhtä sun toista erittäin isoissa peleissä pelaamisesta.

Illan kamppailussa ratkaisuasemaan noussee avausmaalin tekeminen. Kaikki kamppailut ovat olleet tiukkoja ja toisaalta maalin tehnyt joukkue on aina voittanut. Avausmaalilla käännetään helposti momentum itselle ja laitetaan vastustajalle painetta. Toisaalta KalPalla möröt ovat jo alkaneet hieman kasvaa olkapäillä kahden peräkkäisen nollauksen jälkeen, ja nyt kokeneilta pelaajilta varsinkin kaivataan johtamista esimerkin avulla, kuten JYPin konkarit tekivät viime peleissä. Jos JYP pääsee johtoon, voi pelko persuksissa kasvaa melkoisesti. KalPa tarvitsee myös yhden onnenkantamoisen ja toisaalta Olkinuora pitää saada enemmän poikittaisliikkeeseen, sillä tällä hetkellä kaverille näyttäisi olevan erittäin vaikea saada maalia suorilla vedoilla.

Santerin Ässän veikkaus on, että tämä peli menee jatkoille ja tällä kertaa molemmat joukkueet saavat maaleja aikaan. Jatkoilla voittajan saaminen on jälleen tuuripeliä.

Lähetykset

Linkit peleihin löytyvät sekä chatista että mahdollisesti Liiga-sivulta.