Liigan pronssipeliennakko – kummalla on enemmän nälkää?

Liigan kevään ratkaisuhetket ovat käsillä, ja tänään on vuorossa sijojen kolme ja neljä määritteleminen. Vastakkain pronssiottelussa ovat välierissä pettyneet JYP ja HIFK.

Liigan pronssiottelut 21.4.2017

18:30 JYP – HIFK
Unibet-kertoimet: 1.74 – 4.35 – 3.80

Kummalla on enemmän nälkää?

Pronssiottelu, tuo ikuisesti kiistelyä herättävä kamppailu kahden pettyneen joukkueen välillä, on luvassa tänään. Vastakkain ovat runkosarjassa neljän joukossa ollut JYP ja vasta säälipleijareiden kautta kevään ratkaisupeleihin päässyt HIFK.

Lähtökohtaisesti voisi kuvitella JYPin pelaajien olevan pettyneempiä tähän otteluun – joukkue pääsi seitsemänteen peliin KalPaa vastaan ja oli vain puolikkaan askeleen päässä finaaleista, toki häviten ratkaisuottelun rökälelukemin. Vastaavasti HIFK:n mestaruushaaveet kuolivat jo viidessä pelissä, ja joukkueella onkin ollut enemmän aikaa levätä.

Materiaalin ja vireen puolesta JYP lähtee selvänä ennakkosuosikkina peliin. Pelitavallisesti JYP on valovuosia HIFK:ta edellä, mutta yhdessä ottelussa voi tosiaan käydä mitä tahansa. Kaikki riippuu täysin siitä, miten valmentajat ovat saaneet joukkueensa motivoitua kauden viimeiseen koitokseen. Lähtökohtaisesti JYPillä pettymys on varmasti suurempi, sillä finaali oli niin lähellä. Toisaalta HIFK:lle pronssipeli on pettymys, jos otetaan kauden alun lähtökohdat huomioon. Uskoisin JYPin olevan kuitenkin vahvempi tässä pelissä, sillä Antti Törmäsen joukot ovat saaneet niin paljon kuraa niskaan, ettei helsingissä mihinkään muuhun, kuin mestaruuteen olla tyytyväisiä. Lisäksi Törmäsen taidot ihmisläheisenä valmetajana ja joukkueen motivoijana ovat asettuneet viime aikoina kyseenalaisiksi.

Illan ratkaisu nähtäneen osittain myös HIFK:n tähtipelaajien asenteesta – löytyykö Aaltosella, Hintzillä, Raskilla ja kumppaneilla halua näyttää, että heidän koko kautensa ei ollutkaan pettymys? Ja saako esimerkiksi viltistä ulos päässyt Aaltonen viimeinkin jonkinlaisen pelihuumorin päälle?

Jos ei, JYP on varmahko voittaja. Suuria ihmeitä pitäisi tapahtua, jos HIFK nappaa pronssit. Toki – pronssipeli on vain yksi ottelu, ja yksittäisessä pelissä voi tapahtua mitä vain.

Liiga ilmaiseksi chatista ja/tai meidän Liiga-sivuiltamme.

p.s Unibet-tv näyttää mm. tänään ottelun Interin ja IFK Mariehamnin välillä ilmaiseksi!