Kommentti: Tapparan kone taisi käynnistyä

Liigassa on nähty tähän mennessä erittäin laadukkaat ja kovatasoiset finaalit. Toisaalta kun miettii, Tappara on ollut koko ajan pelillisesti edellä – tuloksen se on saanut vasta kahdessa viime pelissä.

Pelillisesti KalPa on pelannut hyvin ja yksilötaidoillaan se on hämmästyttänyt ja horjuttanut Tapparaa koko sarjan ajan. Toisaalta sen yltiöpirteä hyökkäyspelaaminen on antanut Tapparalle enemmän paikkoja kuin Tappara tarvitsisi. Ensimmäisessä kahdessa pelissä viimeistely kuitenkin ontui ja toisaalta maalivahti Eero Kilpeläinen seisoi välilöä päälläänkin kiekkojen edessä.

Kolmannessa pelissä Kilpeläisen muuriin tuli pieni tahra ja Tappara otti pakkovoittonsa. Neljäs peli oli aivan Tapparan näytöstä – KalPa ylipelasi omat hyökkäyksensä ja toisaalta tamperelaiset olivat paljon ahnaampia vastustajan maalin edessä. Tehokkuus oli runkosarjan parhaalla tasolla oikeastaan ensimmäistä kertaa näissä pudotuspeleissä, ja se näkyi tulostaululla.

KalPa on koko kauden ollut kova joukkue murtamaan kaikkien ennakko-odotuksia, mutta nyt sillä on kova paikka. Tapparan laaja materiaali on jaksanut pelata peräkkäisinä päivinä tämän kevään ajan, KalPan ei. Ja nyt Tappara pääsee vielä yrittämään johtoasemaan pääsyä kotikaukalossaan.

Vaikuttaisi siltä, että Tappara on viimein herännyt. Ja se voi olla tekemätön paikka savolaisille.