Illan Valioliigakatsaus – luvassa useita viihdyttäviä otteluita

Valioliigassa eletään kevään ratkaisuhetkiä, ja otteluohjelma on siunannut meille tiistaiksi useita mielenkiintoisia kamppailuja. Illan helmenä voidaan pitää Manchester Unitedin ja Evertonin välistä kamppailua.

Valioliiga 4.4.2017

21:45 Burnley – Stoke (Unibet-kertoimet: 2.45 – 3.10 – 3.40)

21:45 Leicester – Sunderland (Unibet-kertoimet: 1.46 – 4.55 – 8.30)

21:45 Watford – West Brom (Unibet-kertoimet: 2.50 –  3.20 – 3.20)

22:00 Manchester Utd – Everton (Unibet-kertoimet: 1.57 – 4.20 -6.70)

Kierroksella yllättävän suuret panokset

Valioliigan kierroksella on yllättävän suuria panoksia, sillä joukkueet taistelevat mm. paikasta Mestarien liigaan, paikasta sarjaan ja toisaalta sijoituksista ylemmässä keskikastissa.

Burnleyn ja Stoken ottelussa panoksena ovat paremmat sijoitukset keskikastissa. Stoke on tällä hetkellä sarjassa yhdeksäs, Burnley 15. Eroa joukkueiden välillä on kuitenkin vain neljä pistettä. Stokella ei ole enää juurikaan mahdollisuuksia parantaa sijoitustaan, Burnley taas on vain viisi pinnaa putoamispaikan edellä. Burnley kaipaa siis vähintään tasapelipisteitä pelistä, mikä ei liene kovinkaan epätodennäköistä tarkasteltaessa joukkueiden kuntopuntaria – molemmilla on lähinnä tappioita ja tasapelejä takanaan viime aikoina.

Leicesterin ja Sunderlandin välisessä pelissä kohtaavat nousukuntoon päässyt Leicester ja sarjan viimeisenä majaileva Sunderland. Leicesterillä on pikku hiljaa mahdollisuus varmistaa paikka sarjassa ensi kaudeksikin ja toisaalta se voi nousta vielä ainakin yhdeksänneksi. Sunderlandilla taas on viimeiset saumat päästä mukaan taisteluun paikasta ensi kaudelle. Tällä hetkellä Sunderlandin matka säilyjän paikalle on kuitenkin surulliset kahdeksan pistettä ja viimeisestä viidestä pelistä mukaan on tarttunut vain yksi tasapelipiste. Leicester on vastaavasti napannut neljä vakuuttavaa voittoa putkeen, minkä lisäksi ketut ovat pääseet Mestarien liigassakin jo pitkälle. Ketään tuskin yllättäisi Leicesterin voitto tästä.

West Bromwichilla on tällä hetkellä sarjassa kahdeksas sija, ja matkaa viidenteen sijaan ja Eurooppa-liigan karsintaan on yhdeksän pistettä. Vastaavasti takaa ei ole uhkaajia näkyvissä. Watford on vastaavasti jumissa liigan alemmassa keskikastissa, viisi pistettä putoamista edellä. Tasuri lienee todennäköisin tulos tästä väännöstä.

Illan kärkikamppailussa kohtaavat Manchester United ja Everton. ManU on tällä hetkellä sarjassa viidentenä, matkalla Eurooppa-liigan karsintoihin ja viisi pinnaa seuraavaa sijaa jäljessä. Teoriassa nousu jopa kolmen tai neljän joukkoon on mahdollista, sillä etenkin Liverpool edellä on pelannut viime aikoina huonosti ja heidän selkänsä tulee pikku hiljaa vastaan. Se vaatii kuitenkin pisteitä runsaasti tulevista peleistä. Takana huohottaa kuitenkin Everton, joka on tällä hetkellä vain kolme pinnaa ManUa jäljessä. Illan pelissä riittää siis suuresti panosta niin Eurooppa-liigan paikkojen kuin muutenkin sarjan kolmen parhaan suhteen – Evertonille tappio tietäisi kolmen joukkoon nousemisen muuttumista mahdottomaksi, minkä lisäksi pääsy eurooppa-liigan karsintoihin vaikeutuisi huomattavasti. ManU on viime aikoina ollut hyvässä nousukunnossa, joten teoriassa pelaisin itse Unitedia suosikiksi tässä pelissä.

 

Lähetykset

Kaikki pelit ovat katsottavissa vaihtelevalla laadulla ja eri kielillä meidän jalkapallo-sivuilta. Tarjolla on niin SD- kuin HD-tason lähetyksiä ja kielinä mm. englanti, serbia ja tsekki sekä venäjä.

Suomenkielisiä lähetyksiä on tarjolla varmana Viaplay-palvelun kautta. Valioliigan lisäksi Viaplaysta on hyvä seurata suomeksi ja HD-laadulla myös muun muassa NHL:n ratkaisupelit.