UCL-ennakko – Pystyykö Leicester järjestämään jättiyllätyksen?

Mestarien Liigassa on enää pari otteluparia jäljellä, joten kohta ovat kaikki 8 puolivälieräjoukkuetta selvillä. Illan tv-kamppailussa mielenkiinto kohdistuu Leicesterin ja Sevillan otteluun.

UCL 14.3.2017

21:45 Leicester – Sevilla (Unibet-kertoimet: 3.05 – 3.55 – 2.42)

Vielä pari viikkoa sitten peli oli jo etukäteen taputeltu – Leicesterin kausi on ollut edelliseen nähden täysi katastrofi ja peli oli totaalisessa umpisolmussa. Claudio Ranierin potkujen jälkeen peli on ollut kuitenkin selvästi pirteämpää – edelliset kaksi ottelua joukkue on voittanut Valioliigassa yhteismaalein 6-1.

Vastaavasti Sevillan trendi on hieman heikompi. Edellisessä ottelussa varamiehiään pelannut joukkue jäi kyseisessä La Ligan pelissä 1-1 tasapeliin. Joukkueen hyökkäyspeli ei ole ollut aivan samalla tasolla kuin alkukaudesta.

Trendit peliin mentäessä antavat viitteitä siitä, että Leicesterillä on hyvät saumat yllätykseen. Lähes parhaalla kokoonpanollaan peliin pääsevä joukkue onnistui myös saamaan arvokkaan vierasmaalin edellisottelusta, joten 1-0 riittää jo jatkopaikkaan. Sevillalla toki on siinä mielessä mukava tilanne, että sille riittää tasapelikin. Leicesterin voitto ei olisi kuitenkaan enää niin suuri yllätys kuin se olisi ollut pari viikkoa sitten.

21:45 Juventus – Porto (Unibet-kertoimet: 1.73 – 3.70 – 5.65)

Juventus lähtee peliin vahvana ennakkosuosikkina. Alla on 2-0 voitto ensimmäisestä pelistä ja 2 vierasmaalia. Tämän lisäksi Juventus on hävinnyt viimeksi kotipelin eurokentillä vuonna 2013, joten Porton venyminen vaatisi pientä ihmettä. Juve on pelannut myös kotimaansa sarjassa vahvasti, johtaen sitä peräti kahdeksalla pisteellä. Viimeisellä viidellä kierroksella takana on 4 voittoa ja 1 tasapeli.

Juventuksen Massimiliano Allegri ei kuitenkaan sulje itse Porton mahdollisuuksia pois, vaikka sanoissa onkin hieman kliseiden makua

– Pelaamme, kuin tilanne olisi 0-0. Haemma ainostaan voittoa. Porto tietää, kuinka pelata tällaisissa otteluissa.

Juventuksella ei myöskään ole suuria loukkaantumishuolia, minkä lisäksi Portolta puuttuu kokoonpanosta pari avauksessa usein nähtävää miestä (Telles ja Costa).

– Pelaamme kaukana kotoa Juventuksen tasoista joukkuetta vastaan, joten voimme keskittyä vain omaan peliimme, toteaa Porton päävalmetaja Nuno Espirito Santo

Porto pelanneekin pelissä vain kunniasta, Juve menee tästä parista jatkoon.

Lähetykset:

Leicesterin peli näkyy hyvin TV2:lta. Ulkomailta katsovat voivat yrittää muuttaa kotimaansa suomeksi. Muita vaihtoehtoja löytyy meidän Jalkapallo-sivuilta, jossa tarjolla on lähetyksiä niin HD kuin SD-tasolla.