NHL:n suomalaisonnistujat – Granlund ja Laine taistelevat suomalaispörssin voitosta

NHL-kaudesta on pelattu noin 3/4:aa, ja jo tähän mennessä suomalaiset ovat vakuuttaneet laajemmalla rintamalla kuin odotettiin. Etenkin kahden suomalaishyökkääjän esitykset ovat vakuuttaneet.

Alkukaudesta asiatuntijoiden keskuudessa oli vahva konsensus siitä, että suomalaiset tulevat Aleksander Barkovia lukuun ottamatta pelaamaan maksimissaan 40 pisteen kauden. Jo tässä vaiheessa on selvää, että asiantuntijat olivat onneksi väärässä. Laine ja Granlund ovat molemmat lähellä top-10:ä jopa NHL:n pistepörssissä, Mikko Koivu on herännyt aivan uuteen lentoon ja Barkovin takanakin on useita yli 30 pisteen pelaajaa, jotka voivat helposti lopuissa peleissä nostaa saldonsa jopa lähelle 50 pistettä.

Tulokkaat vahvoja

Etenkin tulokkaiden esiinmarssi on ollut vakuuttava. Patrik Laineen potentiaali tiedettiin jo ennen kautta, mutta kuka olisi uskonut Laineen tekevän 56 pistettä edes koko kauden aikana, saatika jo tässä vaiheessa? Laine on tällä hetkellä edennyt tasan piste per peli tahdilla, tehtyään 56 otteluun tehot 31+25=56. +/- tilastokin on plussalla (+9), mikä kertoo osaltaan siitä, että Laine on onnistunut myös omassa päässä.

Sebastian Aho(18+16=34) ja Mikko Rantanen (14+16) ovat pelanneet myös hyvin. Molemmat ovat jo saavuttaneet 30 pisteen rajan ja pelaavat kypsää peliä NHL:ssä. Rantanen on viime aikoina vain parantanut virettään, kun vastuun kasvettua Rantanen on alkanut vastata huutoon. Aholla on hieman hiljaisempi jakso tehojen osalta, mutta Aho on moneen otteeseen väläyttänyt vaarallisuuttaan myös viime aikojen peleissä.

Muista pelaajista esiin voidaan nostaa kaksi puolustajaa – Esa Lindell ja Markus Nutivaara. Lindell oli jo aiemmin pelannut NHL:ssä joitain otteluita, mutta tällä kaudella hän on noussut jo Dallasin vakikalustoon. Nutivaaran debyyttikausi vastaavasti on monella tapaa vakuuttava – leirin kautta kokoonpanoon ja lopulta hän on vakiinnuttanut paikkansa Columbuksen kokoonpanossa. Vaikka Columbus on ollut kovassa vireessä tällä kaudella.

Vahvassa vireessä olevat

NHL:n kuumimmat suomalaispelaajat pelannevat tällä hetkellä Minnesota Wildsissa. Mikael Granlundin läpimurtoa odotettiin jo pari kautta sitten ja moni sanoi häntä jo menetetyksi lupaukseksi. Viime aikoina Granlund on tehnyt kaukalossa mitä haluaa, ja tehot tällä kaudella ovatkin jo 21+38=59, mikä rikkoo entisen piste-ennätyksen heittämällä. Mikä parasta, Granlund on ollut erittäin vahva puolustuspäähänkin – +/- saldo on peräti +29, ja jäähyjä on alla vain (!) 6 minuuttia. Mikke on lisäksi pistepörssissä tällä hetkellä peräti 10:s. Läpimurto on tapahtunut.

Minnesotan Mikko Koivua sorrettiin ennen kautta laskuvireiseksi tähdeksi, jonka vauhti ja taidot eivät riitä enää kärkiketjuihin. Granlundin tavoin Koivu on nostanut tasoaan, tahkoten jo 48 pistettä tällä kaudella ja saman +/- -saldon kuin Granlund.

Tienaa jopa 50 ilmaiskierrosta ilman talletusta! Katso Santerin Ässä suosittelemat tarjoukset täältä.

Aleksander Barkov on ollut myös loukkaantumisensa jälkeen vahvassa nousukunnossa, ja nimi löytyy tilastoista jälleen lähes jokaisessa ottelussa. Barkov on ollut myös kenties suurin tekijä Floridan viime aikojen esityksissä, kun mollivireiset pelit ovat alkaneet kääntyä paremmiksi ja voittoja on alkanut tulla. Floridan toiveet pudotuspeleistä elävät vielä Barkovin vireen ansiosta.

Puolustajista voidaan mainita Rasmus Ristolainen, joka pelaa edelleen vahvaa kautta ja pelaa huikeita minuutteja Sabresin takalinjoilla. Maalivahteja on useitakin hyvässä vireessä tällä hetkellä – Tuukka Rask kannattelee Bostonia illasta toiseen, Pekka Rinne johtaa Nashvilleä kohti kevään pelejä. Kakkosmaalivahdeista viime kierroksilla ovat nousseet esille Predatorsin Juuse Saros sekä Columbuksen Joonas Korpisalo. Saros antaa jatkuvasti joukkueelleen mahdollisuuden voittaa myös Rinteen lepovuoroilla. Saroksella on kova voittoprosentti, torjuntaprosentti on yli 92,5 ja alla on lisäksi uran ensimmäinen nollapeli. Loukkaantumisesta toipunut Joonas Korpisalokin on ollut vakuuttava viime kierroksilla aina saadessaan mahdollisuuden, ja näillä näkymin Korpisalo on tiputtanut kilpailijansa nokkimisjärjestyksessä taakseen.

NHL-kauden kaikki matsit voit seurata suorana ja HD:na Viaplay-palvelun kautta. Osa peleistä on suomeksi selostettuja, osa tulee suoraan amerikasta. Lisäksi meidän NHL-sivun kautta voit katsoa laaja valikoiman pelejä eri laatuisina.