Liigan puolivälierät jatkuvat – näistä asetelmista lähdetään

Ilves-faneilla on ylikova luotto siitä, että tämä rivi saisi jatkoa tällä kaudella :DDD Kuva: Santeri Kärki

Liigan puolivälierissä on luvassa toinen kierros. Tappara hakee revanssia ottelusta Ilvestä vastaan, ja HIFK pyrkii horjuttamaan TPS:n peliä.

Santerin Ässä syväanalysoi Tampereen paikallisen ja antaa oman näkemyksensä toisesta ottelusta.

18:30 Ilves – Tappara (Unibet-kertoimet: 3.45 – 4.10 – 1.89)

Ilves pääsi ensimmäisessä ottelussa yllättämään totaalisesti runkosarjaykkösen Tapparan. Ottelu päättyi peräti 6-3, ja oikeastaan Ilveksellä ei ollut juurikaan hätää missää vaiheessa. Toisesta ottelusta on näillä näkymin tulossa tasaisempi.

Ensimmäisessä pelissä Tappara ei saanut oikeastaan missään vaiheessa konetta käyntiin. Ilves onnistui omalla yhden miehen karvauksella ajamaan Tapparan peliä vasempaan laitaan, josta tilaa ei juuri koskaan löytynyt. Myös trappipelaaminen toimi, ja Tapparan peli meni kulmissa ajelehtimiseen. Tappara kuitenkin osoitti vaarallisuutensa tehtyään harvoista paikoistaan peräti kolme maalia, johtaen 3-1. Sen jälkeen Ilveksen hyökkäyspeli alkoi rullata kunnolla, Teemu Lassila suli ja puolustuspeli meni Tapparalta aivan sekaisin. Nämä tosin saattoivat johtua osittain Tapparan pitkästä tauosta. Toisessa ottelussa Tappara tulee olemaan parempi kuin ensimmäisessä, tosin jotain tarvitsee keksiä, jotta Ilveksen hyökkäysalueelle päästään useammin ja saadaan luotua vaarallisia maalipaikkoja. Lisäksi tunteet pitää kontrolloida paremmin – esimerkiksi Vellu Savinainen otti enemmän jäähyjä (turhia, vieläpä) viime pelissä mitä yhteensä koko kauden aikana.

Pelistä tulee luultavasti tasainen, ja vedonlyöjän kannalta unibetin antama kerroin tasurille olisi houkuttava. Täytyy kuitenkin muistaa, että koko kauden ajan paikallispelit ovat olleet apaut maalin pelejä ja jatkoiltakaan ei ole vältytty. Uskomme kuitenkin, että Tappara tasoittaa sarjan tänään, mikäli se saa normaalin puolustus- ja maalivahtipelaamisensa kuntoon.

Santerin Ässän twitterissä (@SanterinAssa) pidetään liveseurantaa hallissa paikan päällä.

18:30 HIFK – TPS  (Unibet-kertoimet: 2.50 – 3.80 -2.50)

TPS otti rutiinisuorituksella 4-1 voiton avauspelistä ja osoitti olevansa omaan sarjaansa valmiimpi kuin ainakin Tappara. Vastaavasti raportit paikan päältä kertoivat, ettei HIFK onnistunut vieläkään pääsemään eroon virkamiesmäisyydestään.

Tähän ei HIFK:lla ole kuitenkaan varaa enää tässä pelissä. TPS on ollut vakuuttava paketti käytännössä koko kauden ajan molempiin suuntiin, eikä HIFK voi enää sortua samanlaiseen touhuun kuin edellisessä pelissä. Avainpelaajien, kuten JM Aaltosen ja Roope Hintzin johdolla HIFK kaipaa onnistuneita suorituksia, johtamista esimerkillä. Sarjan kannalta ja hesalaisten henkisen kantin kannalta voitto tästä olisi must, sillä HIFK:n nykyisessä tilanteessa 2-0 tappioasemasta lienee jo mahdoton tehdä nousua nyky-tepsiä vastaan.

Lähetykset

Liigan pelit löydät suorana ja ilmaiseksi meidän Liiga-sivun tai KHL-sivun kautta. Myös Chatissa on linkkejä illan koitoksiin. See ya there!