Liigan puolivälierät jatkuvat – ensimmäinen välieräpaikka tarjolla

Pelicansilla on pakkovoiton paikka tänään. Kuva: Santeri Kärki

Liigan puolivälierät lähenevät huipennustaan, ja tänään viidensissä peleissä pelataan jo edusta jatkopaikkaan kolmessa kamppailussa. KalPalla on jo tänään mahdollisuus varmistaa paikkansa auringon alla, muissa sarjoissa ratkaisu menee ainakin kuudenteen peliin.

Joka tapauksessa jo tässä vaiheessa on hyvä todeta, että kaikki sarjat ovat tarjonneet huomattavasti parempaa ja ennen kaikkea tasaisempia otteluita, kuin meidän ennakkoarvioissa arvioitiin. Tippujilla tulee olemaan karvas kalkki nieltävänä.

Liigan puolivälierät 29.3

18:30 Tappara – Ilves (Sarja 2-2)

Unibet-kertoimet: 1.84 – 3.75 – 3.90

Tapparan momentum, miten Ilves käsittelee asian?

Tapparan ja Ilveksen sarja on ollut tähän mennessä kiihkeä ja tunteikas vääntö kahden tamperelaisen jengin välillä. Tapparan kone yski pahasti avauspelissä, missä Ilves rökitti joukkueen kunnolla. Toinenkin peli oli Ilveksen hallussa, tappiosta huolimatta. Edelliset kaksi peliä on kuitenkin omasta mielestä mennyt puhtaasti Tapparalle. Kolmannessa pelissä Ilves voitti Tapparan tehottomuuden takia, mutta neljännessä ketsuppipullo aukesi komeasti, lukemat 4-0. Karri Kivi valitteli pelin jälkeen, ettei oikein keinoja löytänyt joukkueen herättelemiseen Parlettin 1-0 osuman jälkeen.

Illan avainasioita tulevatkin olemaan se, mitä Kivi on keksinyt joukkueensa herättämiseksi, ja se, hiipiikö Tapparalle jostain syystä 2-2 tilanteessa hyvän pelin jälkeen hyvänolontunne puseroon. Jos joukkueet pelaavat kuitenkin samanlailla kuin kahdessa edellisessä pelissä, Tappara ottaa tästä matsista voiton. Toki jos Ilves keksii uusia kikkoja tai jos Antti Lehtonen pelaa taas superpelin turhauttaen Tapparan tähdet, Ilveksellä on jälleen sauma ottaa “vierasvoitto”.

Maalivahdeista: Hrachovina on päästänyt vain kolme maalia pelaamissaan otteluissa, joten Ilveksen “maalivahtietu” on käytännössä kadonnut. Molemmissa joukkueissa on nyt maalinsuulla tulikuuma maalivahti, joten taistelu ratkaistaneen kentällä.

 

18:30 TPS – HIFK (2-2)

Unibet-kertoimet: 1.97 – 3.60 – 3.55

Säilyykö kotietu?

TPS:n ja HIFK:n välisessä sarjassa kotietu on ollut valttia, sillä kaikissa peleissä kotijoukkue on poistunut lopulta paikalta voittajana. Etenkin HIFK on yllättänyt tässä sarjassa, sillä joukkue on kamppaillut vastoin odotuksia jopa tasapäisesti runkosarjassa loistanutta Tepsiä vastaan.

Viime pelin pitkä jatkoaika ja ratkaisu yli 90 minuutin jälkeen voi toimia HIFK:lle henkisenä etuna. Takana pitkä kamppailu, josta TPS:lle jäi vain luu käteen ja HIFK:lle vahva riemuntunne puseroon. Henkisesti voittaminen noin pitkän pelin jälkeen vähentää paljon enemmän väsymystä kuin tappio niskassa poistuminen. HIFK:n peli oli lisäksi hyvännäköistä jatkoajalla, ja TPS:n tuleekin olla tänään varuillaan hesalaisten kanssa. HIFK:lla on tässä pelissä paras mahdollisuus riistää kotietu ja päästä hakemaan ratkaisuja omaan kotiluolaansa.

18:30 KalPa – Pelicans (3-1)

Unibet-kertoimet: 1.93 – 3.65 – 3.65

Toipuuko Pelicans?

Pelicans koki viime ottelussa kirvelevän tappion KalPaa vastaan. Ottelun käännekohdaksi muodostui Juha Leimun hylätty maali, jonka Pekka Virta vaati tarkastettavaksi jälkikäteen maalivahdin häirinnästä. Oikeastaan Pelicans kaatui sen jälkeen pelissä juuri siihen, josta Santerin Ässä on varoitellut koko puolivälierien ajan – henkinen tila ryöpsähti täysin yli, ja omassa hallussa ollut peli luisui nopeasti KalPalle. Pekka Virralta loistava veto, joka saattoi edellisen pelin lisäksi kääntää myös koko ottelusarjan kuopiolaisille.

Tämän päivän pelissä Pelicans laittanee maalille Karri Rämön, sillä edellisessä pelissä Janne Juvonen epäonnistui hieman. Päivän kuumin sana on jälleen henkinen puoli – jos Pelicans on saanut ammennettua edellisestä pelistä siihen lisää tahtoa ja voimaa, voi KalPa olla lyötävissä. Jos taas hylättyä maalia ollaan jääty märisemään, noutaja tulee jo tässä ottelussa. On hyvin mahdollista, että KalPa ottaa voiton tänään ja etenee ensimmäisenä joukkueena välieriin.

18:30 JYP – HPK (2-2)

Unibet-kertoimet: 1.98 – 3.60 – 3.60

Tasainen ottelu luvassa

JYPin ja HPK:n sarja on ollut raporttien mukaan tähän mennessä erittäin viihdyttävä ja tasaväkinen. JYP lähtee tähän peliin kuitenkin ennakkosuosikkina, sillä sen otteet ovat olleet ehkä enemmän mestarismaisia kuin HPK:n. Toki HPK tykkää lähteä näistä asetelmista peliin ja yllättää vastustajan, kun joukkue pelaa ilman paineita. Jälleen kerran suurin taakka ritarikerhon leirissä kääntyy maalivahti Emil Larmin ja konkarien niskaan. Jos he pelaavat hyvin, tulevat varmasti nuorukaiset taustaltakin tekemään tasaista jälkeä.

Yksi uusi jatkoaika ei kyllä yllättäisi enää ketään tässä ottelusarjassa.

Lähetykset

Striimit löytyvät tuttuun tapaan meidän Chatistamme ja heti kun löytyy jotain niin myös mahdollisesti Liiga-sivuiltamme.