Liigan puolivälieräkatsaus – nähdäänkö tänään jo ratkaisuja?

Antti Lehtonen on ollut Ilveksen tärkein pelaaja. Kuva: Santeri Kärki

Liigan puolivälierissä on luvassa neljännet osaottelut. Kaikissa sarjoissa tilanne on pysynyt tähän mennessä kiehtovana, sillä kaikki sarjat ovat tilanteessa 2-1. Osassa on nähty yllättäviäkin lopputulemia, ja tämän päivän ottelut voivat ratkaista lopullisesti suunnan.

Santerin Ässä purkaa tämän hetken tilanteet ja antaa ennakot kierroksen peleihin. Koko ottelusarjoja koskevat ennakot löytyvät meidän etusivulta.

18:30 Ilves – Tappara (sarja tilanteessa 2-1)

Unibetin kertoimet: 3.25  – 3.70 – 2.06

Ilves on onnistunut nyt ottamaan – ehkä hieman yllättäenkin – jo kaksi voittoa runkosarjavoittajaa vastaan. Pelillisesti Ilves on onnistunut hyydyttämään erittäin tehokkaasti Tapparan rakentelun. Tapparan lähdöt jäävät piippuun, maalille on hankala päästä ja ylivoimalla ei ole tullut tulosta. Lisäksi maalivahti Antti Lehtonen on ollut aivan maaginen, pitäen Ilveksen saumoja elossa joka pelissä.

Edellisessä pelissä Ilves otti jatkoajalla väkisin voiton kunnon tahtomaalilla. Tänään Tappara on muuttanut hieman ketjullisia Tapolan hakiessa parempia tehoja hyökkäyspäähän. Tappara lähtee jälleen ennakkosuosikkina otteluun, mutta Ilves on jo nyt osoittanut, että se haluaa ja voi voittaa vaikka koko ottelusarjan ja miksei koko Liigankin. Tapparalle tappio ei olisi vielä katastrofi, sillä se on aiempinakin vuosina käynnistynyt hitaasti ja kaatanut muun muassa Lukon oltuaan 3-1 tappioasemassa. Tällä kertaa joukkueella ei kuitenkaan ole missään kohtaa kotietua, sillä Hakametsässä molemmat joukkueet vaikuttavat viihtyvän. Paineet ovat joka tapauksessa suuret, jos Ilves ottaa jo kolmannen voittonsa.

18:30 HIFK – TPS (1-2)

Unibetin kertoimet: 2.65 – 3.70 – 2.40

TPS ja HIFK ovat tähän mennessä molemmat ottaneet vuorotellen voiton, viimeksi TPS:n voitettua lukemin 4-1. Tähän mennessä HIFK on pelannut pääosin samaa virkamieskiekkoa kuin runkosarjassa, mutta raportit kertovat, että HIFK:n viisikkopeli on alkanut osoittaa parempia merkkejä. Eri asia onkin se, tapahtuuko tämä liian myöhään. HIFK:lla on paljon huippuyksilöitä, jotka ovat pelanneet alle potentiaalinsa koko kauden ajan – puhkeavatko he kukkaan nyt, on suurempi kysymys.

Täytyy myös muistaa, että TPS on tällä hetkellä erittäin kovassa vireessä ja hyvin taitava ja pelivalmis joukkue. Sopiva sekoitus kokemusta ja  nuoruutta asettaa HIFK:lle valtavan haasteen. Se lienee kuitenkin selvää, että jos HIFK häviää tänään, joukkue ei tule enää tätä TPS:ää vastaan nousemaan jatkoon.

18:30 Pelicans – KalPa

Unibetin kertoimet: 2.20 – 3.65 – 3.00

Pelicansin ja KalPan peleissä on ollut paljon tunnetta ja pieniä ylilyöntejäkin mukana silloin tällöin. Molemmilta on tippunut sarjan aikana avainpelaajia riveistä pois, KalPan pahimpana menetyksenä kenties puolustaja Niko Mikkola. Avausmaaleilla ei tässä sarjassa ole kauheasti merkitystä ollut tähän mennessä.

Tässä ottelussa voittaja ratkeaa puhtaasti sen pohjalta, kummalla pysyy hermokontrolli paremmin ja kumpi uskaltaa pelata väkevämmin. Pidän vielä itse Pelicansia mahdollisena mustana hevosena koko kevään osalta, mutta voittoa se vaatisi, sillä ailahtelevalle joukkueelle on hankala ennustaa kolmea voittoa putkeen. 2-2 asemasta kaikki on vielä avoinna.

18:30 HPK – JYP

Unibetin kertoimet: 2.50 –  3.50 – 2.65

Tämä sarja on tähän mennessä mennyt aikalailla metsään ennakkoennustusten pohjalta. JYPin piti hoitaa HPK kohtalaisen helposti pois alta, mutta tällä hetkellä HPK johtaa sarjaa 2-1. Toki täytyy muistaa pelien olleen yhden maalin pelejä, ja jatkoajoilla etenkin voitto täytyy joskus ansaita tuurinkin avulla. Joka tapauksessa HPK on jälleen antanut yhden muistutuksen siitä, kuinka sitä ei saa missään nimessä aliarvioida näissä peleissä.

HPK:n suurimpia sankareita on ollut jälleen kerran vuoden tulokkaankin tittelistä kamppaileva maalivahti Emil Larmi. Myös muut nuoret pelaajat ovat näyttäneet, että heillä on aineksia pelata tällä tasolla ja olla johtavia pelaajia pudotuspeleissä.  Vaikka JYP häviäisi kolmannen kerran, sillä ei ole kuitenkaan niin suurta syytä huoleen kuin muissa pareissa pelaavilla joukkueilla olisi – JYP on ollut timanttisessa kunnossa koko kevään ja pystyy varmasti nousemaan pahaltakin takamatkalta.

Lopuksi

Santerin Ässässä ollaan ainakin innoissaan siitä, että pudotuspelit eivät tähän mennessä ole noudattaneet odotettua kaavaa. Teoriassahan on vielä mahdollista ja ei lainkaan epätodennäköistäkään, että yksikään top-4 joukkue ei olisi enää mukana välierissä. Kiekkodraamaa riittää siis vielä pitkälle kevääseen.

Lähetykset löydät meidän chatista ja Liiga-sivuiltamme. Liigan sivuilla kerrotaan myös, kuinka välttää kaikki ärsyttävät mainokset ja katsoa pelejä sujuvasti.