Liigan puolivälieräennakot – kesälomat uhkaavat kolmea joukkuetta

Hakametsässä on kovat panokset tänään. Kuva: Santeri Kärki

Liigan pudotuspeleissä on selvillä yksi jatkoon menevä joukkue, kun KalPa nuiji Pelicansin viidennessä pelissä maanrakoon tylysti lukemin 6-0. Muissa kolmessa parissa sarjat ovat tänään ensimmäistä kertaa katkolla, ja meidän uskoaksemme vähintään yksi sarja tulee jatkumaan vielä game seveniin, mahdollisesti jopa kolme.

Liigan puolivälierät 31.3

18:30 Ilves – Tappara (sarja 3-2)

Unibet-kertoimet: 3.30 – 3.60 – 2.05

Nouseeko Tappara?

Santerin Ässä nostaa tässä kohtaa osittain kätensä pystyyn ennustusten suhteen. Aina, kun Tapparan voitto on näyttänyt kaiken logiikan valossa todennäköiseltä, jengi on ottanut turpaansa. Siihen löytyy tasan kaksi suurempaa syytä – Karri Kiven taktinen ylivertaisuus ja toisaalta Antti Lehtosen huikea vire.

Edellisessä ottelussa Tapparan piti seilata jo voittoon, mutta Hrachoviinan välipäivä rakoviinan parissa sai kaverin sekoilemaan pahasti avauserässä. Tappara oli pelillisesti vähintään tasoissa tai jopa niskan päällä ja pakotti Ilveksen ottamaan turhia jäähyjä, mutta sekoilu maalinsuulla antoi Ilvekselle avaimet hoitaa pelin. Maalivahtipeli olikin yksi ennakoissamme annettu keino, jolla Ilves voi klaarata sarjan.

Tämän päivän pelissä Ilves lähtee melko paineettomasta asemasta – joukkueella on “varaa” vielä yhteen tappioon, Tappara taas on suurimpana mestarisuosikkina selkä seinää vasten. Tappara on toki aiempinakin vuosina vetänyt ihmenousuja jopa 3-1 tappioasemasta, mutta tällä hetkellä momentum näyttäisi olevan Ilveksellä ja omaksi harmikseni joudun toteamaan, että Ilves nappaa tänään paikan välieriin. Uhkapelaajat taas voivat napata Unibetiltä hyvillä kertoimilla Ilveksen voitolla rahat perjantaipulloon.

18:30 HPK – JYP (2-3)

Unibet-kertoimet: 2.50 – 3.50 – 2.65

JYP sittenkin vahvempi?

JYP ja HPK ovat pelanneet todella tasaisen ja viihdyttävän sarjan tähän mennessä, ja jatkoajoilta ei todellakaan ole vältytty. Edellisessä pelissä pelattiin jälleen 74 minuuttia ennen ratkaisua. Jatkoaika oli onneksi niin lyhyt, että se ei vaikuttane henkisesti edes hävinneeseen HPK:hon.

Koska HPK on jo osoittanut kykenevänsä haastamaan JYPin, joka on ollut superkuuma koko kevään, ei sitä voida epäillä tänäänkään. HPK:lla on takana vahva kotiyleisön tuki ja toisaalta melko paineeton tila pelata, sillä heiltä ei vieläkään odoteta sen suurempia kevään osalta. Tämä on joukkueelle sopinut, ja päivän kunnon ollessa kohdallaan tässä sarjassa nähdään Game seven Jyväskylässä.

18:30 HIFK – TPS (3-2)

Unibet-kertoimet: 2.30 – 3.70 – 2.80

Katkesiko Tepsin selkäranka?

Sarjassa oli edelliseen otteluun asti pelattu kotivoittojen merkeissä, mutta HIFK teki viime pelissä todella tärkeän ryöstön. Raporttien mukaan HIFK pelasi hyvin jo silloin, kun TPS karkasi 2-0 johtoon. Joukkue terästäytyi entisestään ja murjoi tepsin peräti 5-2 lukemin. TPS:llä vaikutti pelissä hieman bensa hyytyvän, joten tähän kuudenteen peliin pitää saada uutta virtaa ja kokeneiden pelaajien tulee olla näyttämässä esimerkkiä.

Haaste on kuitenkin kova. Etenkin TPS:n maalivahtipeli oli se asia, mikä oli heikommalla tolalla kuin HIFK:lla lähtökohtaisesti. Nuoriin veräjänvartijoihin paineet iskevät helposti kovemmin kuin HIFK:n kohtalaisen kokeneeseen kaksikkoon – jopa Kevin Lankinen on erittäin kokenut nuoresta iästään huolimatta. Lisäksi Nordiksella pelaaminen tulee olemaan suuri haaste ja HIFK saa todellakin kuudennen pelaajan yleisöstä.

TPS:n puolesta liputetaan, mutta momentum on nyt HIFK:lla. Tässä on mahdollista saada peräti kaksi säälipleijjarijengiä nyt mukaan välieriin. Huhhuh.

Lähetykset

Vanhat konkarit varmasti tietävät jo, että pelit löytyvät meidän Liiga-sivuiltamme ja Chatista. Liiga-sivuilla on lisäksi ohjeita niiden mainosviidakoiden selättämiseen, sillä pelkkä Adblock plus ei riitä ja ilman mainostenestoa selailemalla altistat helposti koneesi kaiken mualiman hyökkääjille.