Liigan pudotuspelit käynnistyvät – näistä asetelmista lähdetään liikkeelle

 

Liigassa on päästy viimeinkin pitkän runkosarjan jälkeen kaikkien odottamaan vaiheeseen eli pudotuspeleihin. Säälipleijareiden ensimmäisellä kierroksella luvassa on kaksi mielenkiintoista otteluparia.

Pudotuspelit 16-17

Ässät – Ilves

Molemmilla joukkueilla on jo takana hieno kausi, sillä pudotuspeleihin selviäminen oli varmasti yksi suurimpia tavoitteita. Ässät pelasi ennakkoluulottoman runkosarjan, ja jäi vasta viimeisellä kierroksella pois suoralta puolivälieräpaikalta. Ilves vastaavasti taisteli tiensä kymmenen joukkoon vahvalla loppukauden pelaamisella.

Ilves tulee olemaan erittäin yllätysvalmis joukkue näissä karkeloissa. Se on oikeastaan vasta viimeisen kuukauden ajan päässyt pelaamaan parhaalla kokoonpanollaan (Sandellia lukuun ottamatta), ja tämä on näkynyt joukkueen pelissä vahvana suorittamisena ja kokonaisvaltaisen hyökkäys- sekä puolustuspelaamisen parantumisena. Lisäksi maalivahti Antti Lehtonen on löytänyt jotain uutta tekemistä peliinsä, ja monessa kevään pelissä Lehtonen oli jopa suurin syy voittoihin.

Ässät vastaavasti on pelannut kevättä kohden huomattavasti heikommin kuin Ilves, joten Poriin voitaneen odotella pitkää kesälomaa. Ilvekselläkin tosin loma alkanee pian, sillä Tapparan yli joukkue ei kävele.

Kärpät – HIFK

Kaksi kauden kenties suurinta pettymystä kohtaavat tällä kierroksella. Kärpät on oikeastaan hyvä osoitus siitä, miten hyvin Tappara onnistui viime kauden jälkeen joukkuetta rakentaessa – molemmat menettivät ison kasan tähtiä, mutta toinen jengi se vaan meni ja voitti runkosarjan.

HIFK lähti kauteen kovin odotuksin, ja etenkin hesan media julisti joukkueelle käytännössä varmaa mestaruutta. Materiaali on ollut kova, mutta pelitapa on ollut täysin hukassa ja uusia tähtipelaajia JM Aaltosen rinnalle ei ole tahtonut löytyä. Toki joukkueen tähdet ovat kärsineet paljon loukkaantumisia tällä kaudella, mikä on kenties osasyynä siihen, että tuloksena on vain paikka säälipleijareissa.

Joka tapauksessa ottelusarjassa tippuu yksi kevään mitalikandidaatti pois. Tällä hetkellä meidän veikkaus on, että Kärpät on vahvemmassa vireessä ja menee jatkoon, ellei mr. Aaltosen show tällä kertaa kanna punapaitoja yli harmaan kiven.

Liigan pelit löytyvät meidän Liiga-sivulta ja chatista.