Liigaennakko – Lukko ja Jukurit löysässä hirressä, Tappara ja Pelicans kohtaavat

Liigan torstaikierroksella on luvassa neljä ottelua. Kenties tärkein peli kevään kannalta on Lukon ja Jukurien peli. Molemmilla on toki enää vain teoreettiset mahdollisuudet pudotuspeleihin, mutta mikäli kumpikaan ei voita varsinaisella peliajalla, mahdollisuudet kevään jatkamiseen katoavat lopullisesti.

Liigan pelit ilmaiseksi meidän Liiga-sivun ja Chatin kautta!

Liiga 9.3.2017

18:30 Lukko – Jukurit (Unibetin kertoimet: 2,28 -4,60 – 2.50)

Lukko ja Jukurit kohtaavat äärimmäisen isossa kamppailussa kevään tosipelejä ajatellen. Molempien maalierot vaikuttavat tällä hetkellä pahalta ilveksen päihittämisen suhteen, mutta mahdollisuudet tasoihin nousuun ovat olemassa. Molemmille se vain vaatisi lopuista peleistä kolmen pisteen voittoja ja Ilvekseltä pari isompaa tappiota. Käytännössä Ilves on siis jo varmistanut pudotuspelipaikkansa.

Kuntopuntarin perusteella laittaisin omat panokset Jukureille. Jukurit on onnistunut viimeisen viiden ottelun aikana kaatamaan sekä Ässät että HPK:n, lisäksi Tapparaa vastaan tuli vain 2-1 tappio. Lukko vastaavasti on onnistunut myös ottamaan kolme voittoa viimeiseen viiteen peliin. Jukureitten materiaali vain tuntuu tällä hetkellä aavistuksen ehyemmältä, sillä samat pelaajat jotka kantoivat vastuuta alkukaudesta kantavat sitä nyttenkin. Lukolla taas parhaat on myyty pois. Lisäksi Dufva Jukurien valmennuksessa tietää tasan tarkkaan, mitkä ovat Lukon vahvuudet ja heikkoudet.

Vedonlyöjän näkökulmasta panosta kannattaisi laittaa siis Jukureille IMO.

18:30 Kärpäset – TPS (Unibetin kertoimet: 2.18 – 3.95 – 2.95)

Kärpät ja TPS kohtaavat pisteiden kannalta tärkeässä ottelussa. TPS on tällä hetkellä sarjassa kolmantena, tasapisteissä nelosena olevan JYPin kanssa ja pisteen toisena olevaa KalPaa jäljessä. TPS:llä on vielä hyvät mahdollisuudet varmistaa kotietu pitkälle kevääseen.  Vastaavasti Kärpät ovat tiukasti mukana kamppailussa viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta. Joukkue on pisteen seitsemäntenä olevaa Pelicansia jäljessä ja kolme kuudentena olevia Ässiä jäljessä.

Viime aikojen otteiden perusteella TPS ei ole niin suuri ennakkosuosikki kuin vaikkapa kuukausi sitten. Kuntopuntari on huolestuttavasti kääntynyt laskuun viime aikoina, ja esimerkiksi viiden viimeisen pelin saldo on 1 voitto ja 4 tappiota. Puolustuspäähän TPS on ollut yhtä hyvä kuin kauden aikana muutenkin, mutta maalinteko on alkanut huolestuttavasti takkuilla ja kärkipään pelaajat eivät ole pääseet latomaan kiekkoja reppuun halutulla tavalla. Viimeisessä viidessä pelissä TPS ei ole kertaakaan tehnyt yli kahta maalia.

Kärpät eivät myöskään ole kauheasti mässäilleet maaleilla, yli kolmea maalia ei ole saatu aikaiseksi viimeisessä viidessä pelissä. Voittoja on kuitenkin tullut muitakin kärkipään joukkueita vastaan, joten Kärpät lähtisi tässä kohtaa ennakkosuosikkina otteluun omissa papereissa. Tosin jos ruudun ääressä on riskinottajia, niin TPS:n ylikerroin voisi houkuttaa lyömään vetoa myös vieraiden puolesta.

18:30 Tappara – Pelicans (Unibetin kertoimet: 1.87 – 4.25 – 3.55)

Tappara on jo varmistanut runkosarjan voiton, mikä on ehkä osittain näkynyt viime aikojen vaihtelevina otteina. Tähän on toki vaikuttanut myös joukkueeseen kohdistunut loukkaantumissuma. Pelicansilla pelissä onkin huomattavasti enemmän panosta, sillä joukkue on mukana tiukassa taistelussa suorasta pudotuspelipaikasta. Tappiolla taistelu muuttuu tukalammaksi, voitolla Pelicans on pisteen Ässiä edellä ja tämän kierroksen jälkeen yhtä monta peliä pelanneena. Myös Pelicansia on vaivannut viime aikoina pieni loukkaantumissuma.

Tapparan puolustus on ollut täyttä rautaa tällä kaudella, ja joukkue onkin onnistunut voittamaan useita otteluita tekemällä vain pari-kolme maalia. Pelicansilla otteet ovat vaihdelleet  – välillä oma pää on pitänyt loistavasti, välillä lunta on tullut tupaan kunnolla.

Päivän kunto ja tahtotila ratkaisevat tämän ottelun. Jos Pelicansilla on tänään asiallinen päivä, voitto on hyvinkin mahdollinen, sillä Tappara ei ole tällä kaudella (etenkään loppukaudesta) juurikaan syttynyt panoksettomiin peleihin tai peleihin “heikompia” vastaan. Näin ollen etenkin Pelicansin suurehko kerroin 3.55 houkuttaisi ainakin itseä laittamaan kunnolla rahaa peliin “yllätyksen” puolesta.

18:30 SaiPa – KooKoo (Unibetin kertoimet: 4.00 – 4.35 – 1.75)

SaiPa ja KooKoo kohtaavat kamppailussa idän herruudesta, joskin ottelu on molempien puolesta panokseton. KooKoo on kärsinyt vähemmän avainpelaajien menetyksistä loppukaudesta, joten sinänsä materiaaliedun voisi katsoa jopa olevan vierasjoukkueen puolella.

Molempien kuntopuntari viimeisen viiden pelin ajalta vaikuttaa harmaalta ja masentavalta – SaiPa on ottanut pelkkiä turpasaunoja ja KooKookin on onnistunut vain kertaalleen vääntämään voiton. Pelistä voisi veikata jatkoaikaa tai vierasjoukkueen voittoa.