Kommentti: Yksi kaikkien aikojen nousuista

Mestarien liigan kierroksella saatiin selville neljä jatkoonmenijää. Kaksi joukkuetta oli ylitse muiden tässä vaiheessa, kun Barcelona ja München järjestivät omat näytöksensä.

Santerin Ässä purkaa omasta näkökulmastaan pelattuja ottelupareja.

FC Barcelona – PSG 6-1 (Yhteismaalit 6-5)

No huhhuh, ei tähän voi muuta todeta. PSG lähti varmalta etumatkalta toiseen osaotteluun voitettuaan ensimmäisen kamppailun suvereenin näytöksen jälkeen 4-0, jättäen Barcan ilman vierasmaaleja. PSG:n tähtinippu alkoi viimein lunastaa odotuksia ja näytti voimansa – Euroopan kenties suurin ja kaunein kaatui murskaluvuin. Toinen ottelu olisi vain pelailua.

Ja mitä vielä! Barca aloitti pelin vahvasti, mutta PSG onnistui tekemään vierasmaalin ja kaventamaan pelin 3-1:een, mikä tarkoitti sitä, että Barcan jatkopaikka vaatisi vähintään kuuden maalin tekemistä.

Vielä kolme minuuttia ennen loppua Barca oli 3-1 johdossa, kaukana johtopaikasta. Sitten iski pyörremyrsky – Neymar teki kaksi maalia 88. ja 90. minuutilla. 5-1 maalissa parranpärinää saattaa aiheuttaa helpohkosti myönnetty rangaistuspotku. Toivo eli jälleen.

PSG:n ensimmäisessä pelissä esittämä vakuuttava paketti suli täysin vielä lisäajalla, kun viidennellä minuutilla Sergi Roberto tökkää lukemiksi 6-1. Uskomaton esitys uskomattomalta joukkueelta.

Samalla Barcasta tuli ensimmäinen joukkue, joka on noussut 4-0 tappioasemasta voittoon. Barca myös lujitti varmasti omaa uskoaan mahdollisuudesta koko kilpailun voittoon.

Arsenal – Bayern München 1-5 (2-10)

Arsenalin leirissäki heräteltiin varmasti toiveita ihmenoususta. Alku vaikutti hyvältä, kun Theo Walcottin maalilla Arsenal johti 1-0.

Toisella puoliajalla alkoikin julma saksalaisten näytös. Arsenalille yksi ulosajo, ja peli oli ohi. Bayern teki peräti viisi maalia ja nöyryytti Arsene Wengeri joukkoja totaalisesti. Samalla Arsenal kärsi suurimman tappion, mitä englantilaisjoukkue on koskaan Mestarien liigassa kokenut (yhteismaaleissa). Arsene Wengerin palli varmasti heiluu, sillä jälleen keskiverroksi kääntynyt Valioliigakausi on saanut kannattajat jo vaatimaa eroa. Menestys Euroopassakin jäi jälleen vain haaveeksi.

Napoli – Real Madrid 1-3 (2-6)

YLE:n tv-ottelussa kohdanneet Napoli ja Real vaikuttivat alussa järjestävän hyvän kamppailun. Ensimmäisellä puoliajalla Napolilla oli useampi paikka tehdä jopa kaksi tai kolme maalia. Tällä kertaa joukkueen pallonhallinta konkretisoitui vain yhteen maaliin, ja vain yksi lisää olisi riittänyt jatkopaikkaan.

Real tuli toiselle puoliajalle hurrikaanin lailla ja Napolin tiiviisti pelannut puolustus murtui kuin reikäjuusto. Real teki mitä piti, ja etenkin Sergio Ramos nousi päällään vahvasti esille.

Dortmund – Benfica 4-0 (4-1)

Dortmund onnistui kotonaan näyttämään, miten paljon parempi se Benficaa loppujen lopuksi oli. Ensimmäisessä osaottelussa tappion kokenut joukkue hallitsi koko pelin, ja esimerkiksi aiemmassa ottelussa tuhlaajapojan maineen saanut Pierre-Emerick Aubameyang paikkasi virheitään tykittämällä hattutempun.

Santerin Ässän futissivuilta voit seurata kaikki euroopan huippusarjat ja mestarien liigan täysin maksutta. Unibet-TV on lisäksi yksi kanava, jonka kautta voi seurata eurooppalaista huippufutista ilman mainoksia.