Illan SM-liigatulokset – Ilves yllätysvoittoon, TPS:lle ensimmäinen kiinnitys

Tappara ei ollut ihan hereillä ensimmäisessä pelissä. Kuva: Santeri Kärki

Liigan puolivälierien ensimmäisissä otteluissa saatiin kaksi voittajaa varsinaisella peliajalla. Suurin yllätys koettiin Tampereella, kun Ilves onnistui tekemään supernousun toisessa erässä ja tekemään peräti kuusi maalia Tapparan verkkoon.

Alku oli tunnustelevaa

Tapparan ja Ilveksen pelin piti olla alun alkaen läpihuutojuttu – Tappara on ollut dominoivampi osapuoli kauden paikallispeleissä ja tilastojen valossa edellä kaikilla osa-alueilla. Täysi Hakametsä sai kuitenkin todistaa jotain aivan muuta.

Ensimmäisessä erässä joukkueet ottivat pientä tuntumaa toisiinsa. Peli pyöri lähinnä kulmissa ja laukauksiakin tuli harvakseltaan. Ensimmäisen erän ainoaksi maaliksi jäi erän alussa syntynyt Valtteri Kemiläisen ylivoimamaali

Hurja toinen erä

Toisessa erässä alkoivatkin kunnon maalitalkoot. Ensin Otso Rantakari siirsi Tapparan jo kahden maalin johtoon erän alussa, kunnes erän 11. minuutilla Eemeli Suomi kavensi pelin 2-1:een.

Tapparan kuitti tuli äkkiä – vain 55 sekuntia myöhemmin ja Martin Röymark siirsi jälleen joukkueen kahden maalin johtoon.

Pian alkoikin tapahtua. Ilves onnistui ottamaan pelin haltuunsa, ja etenkin Tapparan pelaajilla kuumeni kupoli täydellisesti. Velimatti Savinainen kunnostautui Tapparan antisankarina, ottaen parit tyhmät jäähyt. Ilves kiitti – Sointu ja Koivula osuivat ylivoimalla, ja minkä lisäksi Sointu teki kaksi maalia tasaviisikoin.

Kolmannessa erässä Tapparan takaa-ajo ei oikeastaan missään kohtaa lähtenyt käyntiin, ja Ilves saikin erän lopussa tehtyä vielä maalin tyhjään verkkoon.

Karri Kivi oli ottelun jälkeisessä haastattelussa tyytyväinen

– Keväällä tehdyt muutokset ovat tuoneet selviä parannuksia peliin

Kivi ei suostunut kuitenkaan vielä juhlimaan. Sarjahan on kesken.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola ei ollut ihan tyytyväinen joukkueensa otteisiin

– Ei päästy parhaimpaamme. Otettiin johto ja sitten paketti hajosi, otettiin turhia jäähyjä ja kaveri rankaisi

– Toisessa erässä tuli lapsuksia ja “ohhoh”-juttuja, ja fokus ei säilynyt pelissä. Totta kai Ilves on hyvä joukkue ja käytti tilanteet hyödyksi, Tapola kommentoi

Lisäksi Tapolan mukaan tunnelataus hieman hukkui ensimmäiseen erään, ja siksi tuli paljon nukahduksia.

Tapparan osalta peli herättää kysymyksiä – onko joukkue vielä käynnistynyt peleihin? Ja miten Lassila kokoaa itsensä?

TPS otti ensimmäisen voiton

Illan toisessa ottelussa TPS otti voiton HIFK:sta 4-1 numeroin.

Peli pysyi tasaisena aina kolmanteen erään asti, jossa TPS ratkaisi lopulta pelin tekemällä erän alussa 3-1 osuman. Tästä HIFK ei enää oikeastaan noussut, ja 4-1 maali syntyi tyhjiin.

Liiga 21.3

Tappara – Ilves 3-6

TPS – HIFK 4-1

Liiga jatkuu 22.3, ennakot tulossa muutamaa tuntia ennen ottelua.

Parhaat kertoimet liigaan tarjoaa Unibet.