Liigaennakko: JYP ja HPK kamppailevat kotiedusta, taistelu pudotuspelipaikoista kovenee

Liigan tiistain kierroksella on luvassa viisi mielenkiintoista ottelua. Tapparaa lukuun ottamatta kaikki sijoitukset ovat vielä avoinna, ja tänään onkin jaossa paljon tärkeitä pisteitä kamppailussa pudotuspelipaikoista. Liigan kärkiottelussa kohtaavat sijoilla neljä ja viisi olevat JYP ja HPK.

Liiga 21.2.2017

18:30 HIFK – KooKoo (Unibet kertoimet: 1.66 – 4.40 – 4.50)

Tässä ottelussa kohtaavat kaksi hieman eri asetelmista kauteen lähtenyttä joukkuetta – HIFK:n piti taistella runkosarjan voitosta, KooKoon jahdata paikkaa pudotuspeleihin. HIFK on tällä hetkellä vasta yhdeksäs, eikä paikka pudotuspeleissäkään ole täysin varma. KooKoo on toiseksi viimeisenä, tosin se on vain neljän pisteen päässä 10. sijasta.

KooKoo on harrastanut tyhjennysmyyntejä viime kierrosten aikana, mutta silti sillä on allaan nyt kahden kierroksen voittoputki. Joukkue on ilmeisesti alkanut pelata yhteen ja isoja saappaita on alettu täyttää kovalla työnteolla. Vastaavasti HIFK on pelannut koko kauden virkamiesmäisesti ja ilman suurempaa loistoa (pl. JM Aaltonen). Törmäsen joukoilta on puuttunut tappamisen meininki koko kauden ajan, eikä viisikkopeli ole ollut kovin yhteneväistä.

Vedonlyönnin kannalta pelissä voisi olla aineksia jopa KooKoon yllätysvoittoon – HIFK ei ole tällä hetkellä mahdoton vastus kouvolalaisille.

18:30 Ilves – Ässät (2.38 – 3.95 – 2.65)

Hakametsän tiistaipelissä kohtaavat kaksi ennalta pohjasakkaan veikattua joukkuetta. Ässät on tällä hetkellä taistelemassa tiukasti paikasta kuuden joukkoon, Ilves taas on pisteen päässä pudotuspeleistä. Molemmat joukkueet tarvitsevat äärettömän paljon pisteitä tästä ottelusta.

Ässät on keskimäärin ollut parempi suorittaja tällä kaudella kuin Ilves, minkä lisäksi kuntopuntari puoltaisi myös Ässien voittoa. Ilves tosin on osoittanut piristymisen merkkejä viime kierroksilla ja toisaalta Ässät olisi yksi niistä vastustajista, joilta pisteitä tulisi ottaa pleijjareihin pääsemiseksi. Tiukka taisto tulossa joka tapauksessa.

18:30 JYP – HPK (1.91 – 4.10 – 3.55)

JYPin alkukausi oli masentava, ja pudotuspelijunankin pelättiin jossain vaiheessa jo karanneen. Viimeisen parin kuukauden aikana joukkue on kuitenkin muuttunut huimasti, ja esimerkiksi viimeisen n. 10 pelin ajalta pistekeskiarvo näyttää peräti 2,5/peli. Asenne on muuttunut paremmaksi ja toisaalta onnistumiset ovat ruokkineet toisiaan. Tämä tekee hurrikaanilaumasta pahan voitettavan myös kevään pudotuspeleissä.

HPK vastaavasti on toteuttanut omaa pelitapaansa Antti Pennaselle kurinalaisesti yllättäen jopa koko kauden ajan. Suurempia suvantovaiheita ei ole muihin heikommasta materiaalista huolimatta näkynyt, ja tie vienee näillä näkymin runkosarjan kuuden parhaan joukkoon.

Molemmilla on alla neljä voittoa viidestä edellisestä pelistä, ja piste-ero sarjataulukossa on vain yksi piste. JYPille voitto tietäisi jo neljän pisteen karkumatkaa neljännellä sijalla, tappiolla HPK nousisi neljänneksi.

Jääkiekko on pienten marginaalien peli, ja kertoimien puolesta rahojen lyöminen HPK:n puolesta ei olisi suuri vääryys. Päivän kunto ratkaisee tämän ottelun.

18:30 SaiPa – Tappara (6.50 – 5.80 – 1.37)

Tässä pelissä kohtaavat runkosarjan ykkönen ja viimeinen. SaiPa:lla alkaa matkaa pudotuspeleihin olla jo 7 pistettä ja parhaat pelaajat (Järvinen, Markkanen, Savilahti-Nagander) lähtivät muihin maisemiin siirtotakarajan kynnyksellä. Tappara vastaavasti vahvistui siirtomarkkinoilla ja on tällä hetkellä peräti yhdeksän pistettä edellä sarjakakkosta.

Lähtökohtaisesti Tappara on suuri suosikki peliin, etenkin kun kaikki sen huippunimet ovat jälleen mukana. Joukkue on suorittanut vahvasti pitkin kautta, ja oikeastaan viimeisen parin viikon ajalle sattunut lyhyt suvantovaihe johtui lähinnä siitä, että pari avainmiestä oli toipilaana ja lähes ketjullinen ukkoja maajoukkuehommissa.

SaiPa:n haaveet pudotuspeleistä alkavat vähitellen kadota, mikäli tappio tänään tulee.

18:30 Sport – Kärpät (2.33 – 3.85 – 2.75)

Kärpät on viime aikoina äitynyt kohtalaiseen vireeseen, ja joukkue onkin kivunnut jo kahdeksanneksi sarjassa. Sport vastaavasti on juuri sijalla kymmenen, takanaan useita joukkueita viiden pisteen sisällä.

Sportin käyrä on viime aikoina osoittanut vaarallisessa kohtaa alaspäin, kun joukkue on ottanut pataansa kolmesta edellisestä ottelusta. Kärpät taas on alkanut osoittaa nousukuntoa – kolme voittoa viimeiseen viiteen peliin. Kärpät on ehdoton suosikki ottelussa, joten vedonlyönnin kannalta kertoimet houkuttelisivat lyömään vetoa vierasvoiton puolesta.

Lähetykset ilmaiseksi

Santerin Ässän Liiga-sivulla on useita eri paikkoja, joista peliä voi katsella. Samalla kerrotaan, miten estät ärsyttävät mainokset. Lisäksi meidän Chatissa on useita käyttäjiä, jotka mielellään jakavat tietoa lähetyksistä.