Nyt se on varmaa – Bottas siirtyy Mercedekselle!

F1-maailmassa saatiin tänään viimein vahvistus siitä, kuka pääsee Mercedeksen halutulle F1-kuskin paikalle. Suomen Valtteri Bottas ajaa ensi kaudella odotetusti Mercedeksellä. Samalla selvisi muutaman muun F1-paikan kohtalo.

Valtteri Bottaksen kerrottiin tänään viimeinkin virallisesti ottavan Mercedekseltä vapautuneen kuskin paikan. Sopimus on tietojen mukaan yksivuotinen, minkä lisäksi Mercedeksellä on optio ainakin yhdestä lisävuodesta. Sopimuksen kesto on vain vuoden mittainen, sillä Mersu haluaa osittain testata Bottaksen tasoa, toisaalta esimerkiksi Sebastian Vettelin sopimus Ferrarille loppuu kauden 2017 jälkeen.

Samalla kun Valtterin siirto varmistui, saatiin varmuus siitä, että Felipe Massa ajaa ensi kaudella Williamsilla ja Pascal Wehrlein Sauberilla. Santerin Ässä uutisoi näistä tiedoista jo aiemmin kuluvana vuonna.

Ensi F1-kaudesta tuleekin suomalaisittain herkullinen. Uusien autojen kanssa voimasuhteet voivat hieman tasoittua, ja esimerkiksi Bottaksen lisäksi myös Ferrarin Kimi Räikkösellä voi olla mahdollisuus taistella maailmanmestaruudesta.

Santerin Ässän kautta seurataan formuloita myös tällä kaudella.


Leave a Comment