Valioliigan kierros 31.1 – Jatkaako Chelsea Liverpoolin alamäkeä?

Valioliigassa pelataan tänään tiistaina laaja kierros, jonka helmenä on Liverpoolin ja Chelsean kohtaaminen. Kärjessä porskuttava Chelsea kohtaa vieraissa Liverpoolin, jolla on takanaan masentava viikko.

Valioliigan kierros 31.1.2017

(Suluissa kertoimet joukkueille järjestyksessä 1×2 Unibet-sivustolla klo 15.30)

21.45 Arsenal – Watford (1.23 – 7.10 – 14.00)

Arsenalilla on takana vahva viiden pelin putki, kun joukkue ei ole vielä kertaakaan jäänyt ilman pisteitä. Tämän takia joukkue onkin sarjana toisena, tosin jo 8 pistettä Chelseaa jäljessä. Vastaavasti Watford ei ole aikoihin ottanut kuin tappioita tai tasapelejä, joten voittajasta ei liene epäselvyyttä. Arsenalin voisi laittaa käytännössä varmana kohteena ainakin vetolapulle.

21.45 Bournemouth – Crystal Palace (2.15 – 3.40 – 3.80)

Sarjan keskikastiin kuuluva Bournemouth ottaa mittaa selviämistaisteluun ajautuneesta ja kriisistä toiseen seilaavasta Crystal Palacesta. Crystal Palacella on takanaan peräti neljän ottelun tappioputki, kun taas Bournemouth on onnistunut viimeisessä viidessä pelissä nappaamaan joitakin hajanaisia tasuripisteitä.

Nykyvireessä Bournemouth lähtee kuitenkin suosikkina peliin, tosin Palacen huono meno on jatkunut niin kauan, ettei tasapeli varsinaisesti olisi yllätys.

21.45 Burnley – Leicester (2.85 – 3.25 – 2.75)

Viime kauden mestarin Leicesterin kausi on ollut tähän mennessä Grande pettymys, ja matkaa putoamiseenkin on vaivaiset viisi pistettä. Joukkueen katse lieneekin tällä hetkellä Mestarien liigassa, jossa mahdollisuudet jatkoon ja menestykseen ovat vielä olemassa. Burnley on pari sijaa Leicesterin edellä sarjataulukossa peliin lähdettäessä.

Viime aikojen otteita tarkastellessa Burnley lähtee jopa ennakkosuosikkina peliin, sillä se on onnistunut kaatamaan kotonaan viimeisessä kolmessa kotiottelussa muita keskikastissa kamppailevia joukkueita. Leicester vastaavasti on kontannut konttaamistaan viime aikoina.

21.45 Middlesbrough – West Bromwich (2.70 – 3.05 – 3.06)

West Bromwich on selvä suosikki tähän peliin viime aikojen otteiden perusteella – siinä missä Middlesbrough on konttaillut, West Bromwich on kivunnut jo kahdeksanneksi hyvien otteidensa myötä. Näillä kertoimilla voisi laittaa nallekarkit WB:n puolelle.

21.45 Sunderland – Tottenham (9.00 – 5.45 – 1.37)

Tämän hetken vireen perusteella Tottenhamin voisi loogisesti luulla jatkavan tappiotonta tammikuuta, sillä joukkueen meno on ollut pysäyttämätöntä viime kierroksien ajan. Tosin joukkueesta puuttuu puolustuksesta Jan Verthongen tänään, joten se voi olla Sunderlandin paikka iskeä. Toisaalta Sunderlandille saattaa saapua peliin myös vahvistus Joleon Lescottista, jonka nykykunto on toistaiseksi arvoitus. Tämä voi olla joko uhka voitolle tai mahdollisuus siihen.

Toki täytyy muistaa, että Sunderlandilla on huono rekordi Tottenhamia vastaan, sillä viimeiset 13 valioliigakohtaamista ovat tuottaneet vain 3 tasapelipistettä. Tottenham on myös ollut viime aikoina liekeissä, joten vierasvoiton veikkaaminen lienee loppujen lopuksi turvallisinta.

21.45 Swansea – Southampton (3.37 – 3.35 – 2.33)

Vaikea peli sinänsä arvioitavaksi – molemmilla on takanaan paljon tappioita, tosin Swansea on piristynyt viime kierroksilla ottaen jopa kaksi voittoa kolmesta pelistä. Southampton onnistui viime kierroksella katkaisemaan kurimuksensa kuritettuaan viime kauden mestari Leicesteriä peräti 3-0. Tämä on voinut lisätä joukkueen itseluottamusta, sillä vaikka Leicester on kaukana viime kauden tasosta, voitto hallitsevasta mestarista ei voi olla lisäämättä luottoa omaan tekemiseen.

22:00 Liverpool – Chelsea (2.65 – 3.20 – 3.00)

Liverpoolin ja Chelsean kamppailu on ennakkoon kierroksen kuumin peli. Valioliigan kärjessä paahtava Chelsea on hävinnyt vain yhden viimeisestä viidestä pelistä, ja ennen tätäkin se on pelannut kilpailijoitaan vahvemmin. Liverpoolin viime viikkoa voidaan kuvailla sanalla “surkea” – takana sillä on tappio liigasta, FA Cupista ja Liiga-cupista. Lisäksi kuntopuntarissa joukkueen suunta näyttää alaspäin, kun edellisellä kolmella kierroksella mukaan on tarttunut vain 2 tasapelipistettä. Valmentaja Jürgen Klopp haetutti jopa pikavauhdilla Sadio Manen Afrikan mestaruuskilpailuista, jotta paketti saataisiin edes jotenkin kasaan. Manen pelaaminen on tosin epävarmaa, sillä taustalla on tosiaan rankka turnaus ja pikanen lentomatka yksityiskoneella kaukaa Afrikasta takaisin Englantiin.

 

Chelsea on voittanut Valioliigassa vain 11 kertaa 73:sta Liverpoolia vastaan vieraissa, mikä selittää osittain kertoimet. Toisaalta nykyvirettä tarkastelemalla Chelsean kolmosen kerroin houkuttaisi pelaamaan joko heidän voittoaan tai tasapeliä. Edes Sadio Manen paluu ei nosta Liverpoolin tasoa niin radikaalisti, että Antonio Conten johtamat joukot jäisivät tässä pelissä jalkoihin.

 

Lähetykset (Streamit)

Valioliigaa voi katsella jokaisella kierroksella suorana ja ilmaiseksi Santerin Ässän Jalkapalloa-osion kautta.


Leave a Comment