Otteluraportti: Genҫlerbirliği 1-1 Osmanlispor

 

Otteluraportti: Genҫlerbirliği 1-1 Osmanlispor 29.1.

Genҫlerbirliği ja Osmanlispor kohtasivat sunnuntaina alkuiltapäivästä kauden toisen Ankaran derbyn merkeissä. Sekä kotijoukkueen yhden kotitappion että vierasjoukkueen yhden turhan vierasottelun taika piti pintansa, kun joukkueet tasasivat pisteet lukemin 1-1. Tulos oli sama, kuin kauden toisessa kohtaamisessa, joten pääkaupungin herruus jäi tällä kaudella jakamatta.

Ottelu alkoi lievällä vieraiden hallinnalla, ja peli säilytti pääasiallisen virtauksensa loppuun saakka. Pallonhallintalukemat molemmilla puoliajoilla ja koko ottelussa olivat Osmanlisporille 54 prosenttia. Ensimmäisen puoliajan laukaukset se voitti 5-4, mutta avausjakson ainoaa maalia pääsi silti tuulettamaan Genҫlerbirliği tuomarin juuri ennen taukoa viheltämästä rangaistuspotkusta. Pilkkua asettui laukomaan itseoikeutetusti isäntien ja koko ottelun maalipörssin johtaja Serdar Gürler, jonka murhanhimoista, mutta sentintarkkaa laukausta ottomaanien maalivahti, Liettuan Zidrunas Karcemarskas, olisi tuskin pystynyt torjumaan, vaikka olisi aavistanut oikein maalipyssyn hakevan oikeaa alakulmaa. Osuma oli Gürlelille kauden kahdeksas ja nosti hänet liigan maalipörssin jaetulle neljännelle sijalle muun muassa Antalyasporin Samuel Eto´on kanssa.
Toisella puoliajalla peli alkoi avautua, ja maalipaikkoja siunaantui kotijoukkueelle kahdeksan vieraiden seitsemää vastaan. Osmanlispor sai jaksolle mieluisan alun, kun laidalla kikkailleen Musa Cağiranin voimakas kaukolaukaus 25 metristä painui maalivahti Johannes Hopfin heittäytymisestä huolimatta Genҫlerbirliğin verkon oikeille perukoille. Vieraiden kapteeni osoitti maalillaan upeaa esimerkillä johtamista, jolla hän voi ratkaista pelejä jopa yksin. Tasoituksen jälkeen peli pysyi pääsääntöisesti Osmanlisporin hallinnassa, ja se sai mahdollisuuksia jopa lisämaaliin, mutta viimeinen naula paikallisvastustajan arkkuun jäi uupumaan. Toisaalta ”Ankaran tuuli” sai jopa vieraitaan useampia, joskin epätarkempia, laukauksia vastustajan maalia kohden.
Peli päättyi pistejakoon, ja tasapeli oli loppujen lopuksi suhteellisen oikeutettu lopputulos ottaen huomioon pelin kuvan. Osmanlispor ei onnistunut ainakaan vielä nousemaan liigan mitalitaistoon viime vuoden tapaan, mutta sai kuitenkin katkaistua kahden ottelun tappioputkensa ja säilytettyä seitsemännen sijansa. Kotijoukkue jatkaa sekin kierrosta edeltävällä sijallaan, eikä rästipeliään voittamalla voi ainakaan seuraavalla kierroksella nousta Osmanlisporin ohi. Vaikkei keskinäisten otteluiden perusteella saatukaan selvitettyä joukkueiden paremmuutta, on niiden lopullinen järjestys sarjataulukossa vielä täysin auki. Tilanne toimii molemmille ryhmille vahvana motivaattorina loppukauden ajan: ero kilpailijoihin tehdään vaikka väkisin.

 

-Eero Heikkilä

Leave a Comment