Otteluraportti: Fenerbahҫe 1-0 Istanbul Başakşehir

Otteluraportti: Fenerbahҫe 1-0 Istanbul Başakşehir

Turkkilaisten jättiläisten kohtaaminen pelattiin Şükrü Saracoğlu -stadionilla odotetun tasaisissa merkeissä, miteltiinhän ottelussa poikkeuksellisen suurista panoksista. Ensimmäinen puoliaika oli tasainen sekä pallonhallinnan että laukausten suhteen isäntien pitäessä pelivälinettä 52-prosenttisesti ja laukoessa neljästi. Istanbul Başaksehir sai sekin aikaan kolme laukausta ensimmäisen kolmevarttisen aikana.

Fenerbahҫe sai ottelun tasaisuudesta huolimatta muodostettua hieman enemmän painetta vierasmaalille ja hallitsi peliä etenkin ensimmäisen jakson puolivälissä, mistä seurasi palkinnoksi ottelun avausmaali 28. minuutilla: Alper Potuk piti hienosti pallon hallussaan vasemmalla laidalla ja pääsi vapauttamaan Hasan Ali Kaldirimin pystyjuoksuun kohti Başakşehirin päätyrajaa. 27-vuotias pakki onnistui pelastamaan pallon aivan päätyrajalta boksin keskellä päivystäneelle Salih Uҫanille, joka pelasi oivaltavasti taaksepäin keskikenttämies Ozan Tufanille. Jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailuissa Turkin paidassa kaikki kolme ottelua pelannut ja maalin Tshekkiä vastaan taituroinut Tufan laukoi nahkakuulan vastustamattomasti noin kahdestakymmenestä metristä puolustajien välistä maalin oikeaan takanurkkaan. Näin hyviä ulkomaalaisvahvistuksia hankkinut Fenerbahҫe teki tällä kertaa maalin täysin kotimaisin voimin.

Johtomaali laski hieman Fenerbahҫen pelin intensiteettiä, ja tauolle mentiin 1-0-lukemissa. Vierasjoukkue tuli toisella jaksolle pirteällä jalalla ja saikin peliinsä takaa-ajovaihteen silmään. Koko puoliajan pallonhallinta meni lopulta vieraille 62-prosenttisesti ja laukaukset 5-3. Kotijoukkue sai kuitenkin kuriin oranssipaitojen ahnaimman pelin ja onnistui jopa saamaan rangaistuspotkun 74. minuutilla. Brasilialainen Fernandão, joka onnistui viime kierroksella niin ikään pilkulta Adanasporia vastaan, haki aiemmin ottelussa suosiollista oikeaa alakulmaa, mutta tällä kertaa Istanbul Başakşehirin maalivahti Volkan Babacan aavisti oikein ja onnistui torjunnassaan. Ottelun loppu oli tasainen, ja peli päättyi ”keltaisten kanarialintujen” riemukkaaseen kotirevanssiin lukemin 1-0.

Fenerbahҫen piste-ero Galatasarayhin ja liigan kolmanteen sijaan on kierroksen jälkeen enää yksi piste, sillä ”leijonat” hävisi hieman yllättäen vieraissa liigan keskikastin Karabuksporille 1-2. Ensimmäisen liigatappionsa sitten viime maaliskuisen Osmanlispor-ottelun kärsinyt Istanbul Başakşehir joutuu puolestaan jännittämään maanantai-illan peliä, jonka voittamalla Beşiktaş voi pudottaa kauden yllättäjän liigassa toiseksi. Toistaiseksi pelattu jalkapallokierros on lisännyt jännitystä liigan kärkipäässä, koska neljä irtioton tehnyttä istanbulilaisseuraa ovat enää vain neljän pisteen sisällä toisistaan.

Teksti: Eero Heikkilä


Leave a Comment