Otteluennakko: Fenerbahҫe vs Istanbul Başakşehir 22.1. klo 18.00

Otteluennakko: Fenerbahҫe vs Istanbul Başakşehir 22.1. klo 18.00

 
Perinteinen turkkilainen suurseura ja Kemal Atatürkin suosikki Fenerbahҫe isännöi sunnuntai-iltana yhtä neljästä paikallisvastustajastaan, Istanbul Başakşehiria, kotistadionillaan Bosporinsalmen itäpenkalla. Vaikkei joukkueiden väliselle hegemoniataistolle löydykään yhtä vahvaa perinnettä kuin esimerkiksi Galatasarayta tai Beşiktaşia vastaan, ei pelistä tunnetta ja panosta silti varmasti puutu.

Istanbul Başakşehir, joka palasi kaudella 2014/2015 jälleen Turkin jalkapalloilun korkeimmalle sarjatasolle, on nimittäin liigan puolessavälissä jopa hieman yllättäen sarjataulukon piikkipaikalla. Se ei ole hävinnyt tällä kaudella vielä otteluakaan liigassa.
Sen enempää kotijoukkue kuin vieraatkaan eivät saa pelata panoksitta. Seuraavan ottelunsa liigan häntäpäässä majailevaa Alanyasporia vastaan pelaava Beşiktaş vaanii Istanbul Başakşehiria ainoastaan pisteen päässä, joten voitto olisi tärkeä johtoaseman ylläpitämiseksi. Fenerbahҫe halunnee puolestaan nousta tämänhetkiseltä neljänneltä sijaltaan takaisin taistoon mestaruudesta ja suorasta mestarienliigapaikasta, varsinkin kun peli Eurooppa-liigassa kulki syyskaudella hyvin, ja miehistön hintalappu on aivan eri luokkaa paikallisvastustajan kanssa. Lisäksi seuran menestyshistoria, joka sisältää muun muassa 19 Turkin mestaruutta ja paikan mestarien liigan puolivälierissä keväällä 2008, velvoittaa pelaajia ja pitää kannattajien odotukset pilvissä.
Joukkueet kohtasivat kauden avauskierroksella Başakşehirin stadionilla, ja peli päättyi tuolloin isäntien juhliin lukemin 1-0. Ottelu oli kuitenkin pallonhallinnan ja maalipaikkojen osalta Fenerbahҫen hallussa, joten myös toisesta kohtaamisesta voi odottaa tasaväkistä ja huolellista. Se ei kuitenkaan tarkoita välttämättä vähämaalisuutta, koska vastakkain ovat kaksi liigan eniten verkkoja heiluttanutta joukkuetta. Vieraiden paras maalintekijä tällä kaudella on ollut bosnialainen keskikenttäpelaaja Edin Višća kuudella maalillaan, kun taas isäntien maalikarkeloista suurimman vastuun ovat kantaneet senegalilainen saksipotkuspesialisti Moussa Sow (7) ja aina vaarallinen Robin van Persie (6). Hollantilainen ei ole kuitenkaan lähiaikoina saanut kovin paljoa peliaikaa, joten avauskokoonpano määrittää paljon tulevan ottelun luonnetta.
Lähtökohdat otteluun ovat joka tapauksessa kutkuttavat: Pystyykö Fenerbahҫe murtamaan vieraidensa maaliskuusta jatkuneen tappiottomien liigapelien putken ja tehostamaan arkkivihollisensa Galatasarayn niskaan hengittämistä sarjataulukossa, vai kykeneekö Istanbul Başakşehir jatkamaan vakuuttavaa marssiaan kohti seurahistoriansa ensimmäistä mestaruutta? Tätä peliä ei kumpikaan osapuoli halua hävitä!

Kirjoittaja: Eero H, vieraileva kolumnisti

 

Jalkapalloa voit katsoa ilmaiseksi Unibet-tv:stä tai Santerin Ässän jalkapalloa-osiosta


Leave a Comment