Mikä on Valtteri Bottaksen todellinen tilanne nyt?

Viime viikkoina huhut Mercedeksen kuljettajapaikan ympärillä ovat koventuneet entisestään, ja tällä hetkellä Valtteri Bottas vaikuttaisi todennäköisimmältä vaihtoehdolta Mersulle. Santerin Ässä pyrkii tiivistämään tässä artikkelissa kokonaistilanteen ja kaikki muuttujat, jotka vaikuttavat vielä tallipaikkaan.

Felipe Massan uutisoitiin eilen purkaneen sopimuksensa Formula E-sarjaan ensi kaudeksi, mikä viittaisi vahvasti siihen, että Massa palaa takaisin formuloihin. Jos edessä ei ole yllätyskäänteitä, Massa ottaa paikan Williamsilta Valtteri Bottaksen tilalla. Jos kävisikin todellinen shokki, Massa saattaisi jopa siirtyä Mercedekselle ja Bottas jäisi Williamsille homehtumaan. Tämä olisi mahdollista ainoastaan siinä tilanteessa, että Bottas ei suostu yhden vuoden sopimukseen – tällöin Massa olisi oikeastaan looginen vaihtoehto, sillä hän on kokenut ja kertaalleen melkein maailmanmestaruuden voittanut kuljettaja, joka tulisi luultavasti jopa Valtteria halvemmalla ja joka olisi enemmän kuin tyytyväinen vuoden sopimukseen. Tämä on kuitenkin epätodennäköinen skenaario.

Massaan liittyen, Williamsin toimesta on kommentoitu jo aiemmin, että Valtteri on vapaa lähtemään, mikäli hinnasta sovitaan ja mikäli löytyy sopiva ja kokenut kuljettaja Lance Strollin tallikaveriksi. Kokenut kuljettaja on tärkeä, sillä ensinnäkin Strollin sopimus vaatii tätä ja toisekseen, ensi kauden uusille autoille tarvitaan kokeneita kehittäjiä.

Pascal Wehrleinin siirtyminen Sauberille taas tappoi oikeastaan hänen mahdollisuutensa päästä Mercedekselle. Toki Wehrlein vaikuttaisi vahvasti kuuluvan Mercedeksen tulevaisuudensuunnitelmiin, joten on mahdollista, että sopimuksessa on vielä purkamisen mahdollistava pykälä, jos Bottasta ei saadakaan otettua Williamsilta.

Uusin käänne sopassa on Mercedeksen teknisen johtajan Paddy Lowen rooli sopassa. Williams ilmeisesti haluaisi saada Lowen talliinsa jo ennen hänen Mersu-sopimuksen päättymistä toukokuussa, Mercedes taas ei välttämättä haluaisi päästää Lowea näin aikaisessa vaiheessa. Lowe tavoittelee huhujen mukaan myös paikkaa Williamsin tallipäällikkönä ja toisaalta myös tallin osakkeita.

Joka tapauksessa Mercedeksen tulee tiedottaa kuskeista jo piakkoin, sillä talli lupasi esitellä molemmat kuskinsa autonsa julkistamistilaisuudessa.


Leave a Comment