Valioliiga jatkuu viikonloppuna – Liverpool ja City kohtaavat huippukamppailussa

Valioliigassa pelataan perinteisesti useita otteluita “härkäviikkojen” aikana eli tapaninpäivän ja uudenvuoden välillä, ja tällöin usein saadaan jopa ratkaisevan tuntuisia eroja sarjataulukossa. Menneellä viikolla on pelattu jo useita otteluita, ja tänä viikonloppuna asetelmia loppukautta kohden haetaan jälleen useassa kamppailussa. Kierroksen kenties kiintoisin kamppailu on ottelu Liverpoolin ja Manchester Cityn välillä, joka kruunaa lauantain kierroksen.

Valioliigan ottelut

Pe 30.12

22:00 Hull – Everton

La 31.12

17:00 Burnley – Sunderland

17:00 Chelsea – Stoke

17:00 Leicester – West Ham

17:00 Man United – Middlesbrough

17:00 Southampton – West Brom

17:00 Swansea – Bournemouth

19:30 Liverpool – Manchester City

Su 1.1.2017

15:30 Watford – Spurs

18:00 Arsenal – Crystal Palace

Seuraava kierros: 2.1 alkaen (uusilla ennakoilla)

Kaikki lähetykset löytyvät 100 % varmuudella yhteistyökumppaniltamme, Unibet-tv:ltä, joka tarjoaa myös kilpailukykyiset kertoimet vedonlyöntiin. Lisäksi Santerin Ässän Jalkapallo-osiosta löytyy linkkejä otteluihin.

Jatkuuko Chelsean huikea vire?

Chelsea on ollut viime aikoina täysin pysäyttämätön Valioliigassa, ja joukkue uhkaakin karata pahimmilta uhkaajiltaan. Tällä hetkellä joukkueella on kuuden pisteen ero Liverpooliin ja seitsemän Man Cityyn, jotka voivat viedä toisiltaan pinnoja lauantain ottelussa.

Chelsean vastustaja on tällä kierroksella Stoke, joka on tällä hetkellä liigan sijalla 13. Suunta on kuitenkin alaspäin, sillä edellisestä neljästä ottelusta saldona on kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Chelsea lähtee selvänä ennakkosuosikkina otteluun ja tullee kasvattamaan voittoputkeaan jälleen tällä kierroksella.

Jatkaako Leicester alavireisesti?

Leicesterillä oli hetken aikaa pientä valoa tunnelin päässä, kun joukkue otti yllätysvoiton Cityltä maalein 4-2. Seuraavat kolme kierrosta onkin jälleen pelattu alavireisesti, kun joukkue on ottanut vain yhden tasapelipisteen. Joukkueen tekeminen ei ole tällä hetkellä samalla tasolla kuin viime kaudella, minkä takia sijoituskin on vasta 16.

Vastustaja West Hamilla taas on viimeiset kierrokset käyrä näyttänyt selkeästi ylöspäin. Liverpoolin kanssa pelatun tasapelin jälkeen West Ham on onnistunut kaatamaan kolme joukkuetta peräkkäin, olkoonkin, että nämä ovat peräpään joukkueita. Leicester on kuitenkin kovempi testi kuin Swansea, toisaalta joukkueen itseluottamus riittäisi ottamaan voiton.

Lauantain huipennuksessa vastakkain sarjakakkonen ja -kolmonen

Lauantain kierroksen huipentaa sarjan kärjessä olevien joukkueiden kohtaaminen, kun kolmen pelin voittoputkessa seilaavat City ja Liverpool kohtaavat toisensa. Pep Guardiolan luotsaama City on saanut viime aikoina ulosmitattua potentiaaliaan huomattavasti paremmin kuin alkukaudesta, ja se on näkynyt myös pelaajien itseluottamuksena. Vastaavasti Liverpool on pelannut koko kauden odotuksia aavistuksen paremmin ja joukkue on muotoutunut huomattavasti vaarallisemmaksi kuin aikoihin.

Pelistä voidaan odottaa jopa maalijuhlaa, sillä molemmat joukkueet tykkäävät hyökätä aktiivisesti. City on tehnyt lähes 3 maalia/ottelu koko kauden ajalla, ja Liverpoolin vastaava lukema lähentelee 2,5:ä. Cityllä on hyökkäysvoimaa kuitenkin laajemmalla rintamalla, joten Liverpoolin täytyy kehittää taktiikka, jolla myös oma pää pysyy mahdollisimman puhtaana.

Molemmat jengit tarvitsevat pelistä voittoa, sillä tappiolla Chelsea karkaa oletettavasti jälleen kauemmas, toisaalta voitolla saadaa hieman eroa päivän vastustajaan. Tasapeli ei olisi luultavasti suurikaan yllätys näiden kahden välillä.

Kaikki lähetykset löytyvät 100 % varmuudella yhteistyökumppaniltamme, Unibet-tv:ltä, joka tarjoaa myös kilpailukykyiset kertoimet vedonlyöntiin.


Leave a Comment