Ogier Fordille, Toyotalle suomalainen kuljettajakolmikko

MM-rallisarjan pahimmat spekulaatiot tallipaikoista voidaan pikku hiljaa laittaa päätökseen, kun Sebastian Ogier ilmoitti siirtyvänsä Malcom Wilsonin johtamaan M-sportiin ajamaan Fordin autolla. Tiistaina rallin mm-sarjaan 17 vuoden tauon jälkeen palaava Toyota julkaisi uuden autonsa ja samalla ilmoitti ottavansa mukaansa peräti kolme suomalaista.

Tommi Mäkisen johtaman Toyotan rattiin siirtyvät viime kaudella kuudenneksi jäänyt, mutta useasti mm-sarjan palkintosijoilla olleen Jari-Matti Latvalan. Latvalalla on allaan 16 voittoa 169:stä ajetusta kilpailusta. Toinen vakituisesti Toyotalla koko kauden ajava kuljettaja on 35-vuotias Juho Hänninen, joka on parhaillaan sijoittunut osakilpailussa kuudenneksi. Hännisellä on lisäksi allaan useita mestaruuksia pienemmistä rallisarjoista ja paljon kokemusta Toyotan WRC-autosta ajalla, jolloin sitä kehitettiin.

Toyotan kolmas kuljettaja on tällä kaudella WRC2-sarjan voittanut suomalainen tulevaisuudenlupaus Esapekka Lappi. Lappi liittyy rallikiertueelle mukaan, kun tallin kolmas auto saadaan viimein valmiiksi.

MM-sarja alkaa Monte Carlon rallilla ensi vuoden alkupuoliskolla.


Leave a Comment