Liigaennakko: viimeinen kierros ennen joulutaukoa

Liigassa pelataan viimeinen kierros ennen joulutaukoa. Luvassa on seitsemän ottelun kierros, ja Santerin Ässä tarjoaa lyhyet ennakot kaikkiin peleihin. Tapparan ja Lukon pelin lopussa julkistetaan myös tukku jatkosopimuksia, joten lähetystä kannattaa tiirata loppuun asti.

Liigakierros 20.12.2016

18:30 HPK – JYP

HPK:n ja JYPin kaudet ovat oikeastaan kulkeneet juuri päinvastoin mitä odotettiin. HPK:lla on kohtalaisen köykäinen materiaali ja sen piti alun alkaen taistella paikasta pudotuspeleissä. Tällä hetkellä se on kuitenkin sijalla neljä ja peli näyttäisi kulkevan vieläkin mallikkaasti. JYP vastaavasti oli ennen kautta suuria suosikkeja runkosarjan voittajaksi, mutta toisin on käynyt. Sijoitus on tällä hetkellä vasta 12., ja tappiolla joukkue voi joutua jopa lähtemään joulunviettoon murheelliselta 13. sijalta. Etenkin hyökkäyspäässä tuntuu, ettei JYP saa mitään aikaan, ja jos lukot eivät aukea, voi seuraava vuosi alkaa täysin uudella valmentajalla.

18:30 Kärpät – Ilves

Kärpät on toinen ennakkoon Liigan voittajiin nostettu joukkue, joka on alisuorittanut pahasti. Sijoitus on tällä hetkellä 11., ja viimeisen kierrosten tulosten jälkeen sijoitus voi olla välillä 10-13. Kai Suikkasen aikakausi dynastiaksi kutsutussa Kärpissä on siis alkanut lievästi sanoen katastrofaalisesti. Toki Kaitsun puolustukseksi voidaan todeta Kärppien menettäneen ison kasan runkopelaajia. Eri asia sitten on, onnistuttiinko uusien miehien hankkimisessa, sillä vaihtuvuus on ollut kovaa ja esimerkiksi samalla tavalla pelaajia viime kauden jälkeen menettänyt Tappara jatkaa tällä hetkellä Liigan kärjessä.

Ilves pelasi pirteästi ulkoilmaotteluissa ja kaatoikin HIFKin toisessa pelissä ja laittoi Tapparan tiukille ensimmäisessä. Tällä hetkellä Liigassa sijalla 10. oleva joukkue voikin viikonlopun pelien jäljiltä olla yllättävän paha vastustaja  “Kärpäsille” ja yllättää heidät vieraissa.

18:30 Pelicans – KalPa

Tässä pelissä kohtaavat kaksi pirteästi kauden alun pelannutta joukkuetta. Pelicansin nuori materiaali oli alussa hieman kysymysmerkki, mutta Petri Matikainen ja Pasi Nurminen ovat saaneet otettua joukkueesta irti suunnilleen kaiken sen potentiaalin, mitä siihen on ladattu. Otteet ovat olleet koko kauden ajan viihdyttäviä ja esimerkiksi Justin Hodgmanin palkkaaminen tulee vahvistamaan joukkuetta entisestään kevään mittaan. KalPa on ollut myös pirteä yllättäjä kauden alussa, ja Pekka Virran harrastama kontrollilätkä on kenties kehittynyt astetta suoraviivaisemmaksi täksi kaudeksi, menettämättä kuitenkaan puolustuspäähän pelitavalla saatavaa etuaan. Lähtökohtaisesti laittaisin lahtelaiset kuitenkin ennakkosuosikiksi peliin, sillä Pelicansin pelitapa on niitä harvoja Liigassa, joilla voidaan päästä kunnolla KalPan ihon alle.

18:30 SaiPa – HIFK

HIFK on viime kierroksilla osoittanut heräämisen merkkejä ja onkin noussut kuudenneksi Liigassa katastrofaalisen alkukauden jälkeen. Ulkojäillä tuli turpaan Ilvekseltä, mutta joukkue on silti noussut suosta takaisin varteenotettavaksi mestarisuosikiksi.

SaiPan kone vastaavasti tuntuu hyytyneen totaalisesti, eikä peliesityksissä ole samanlaisia merkkejä kuin menestyksekkäillä viime kausilla. Ajoittain ryhmä väläyttelee taitojaan, mutta tähän mennessä se ei ole kovin monessa pelissä riittänyt täyttä 60 minuuttia. SaiPa tarvitsisi pelistä voittoa jotta se voisi lähteä tauolle positiivisin mielin, toisaalta tappiolla edellä olevat joukkueet ja pudotuspeliviiva karkaavat jo aavistuksen kauemmas.

18:30 Sport – Jukurit

Jukurit oli alkukaudesta piristysruiske, joka ei näyttänyt hyytyvän millään. Joukkue ei ole varsinaisesti hyytynyt täysin vieläkään, mutta tiputusta on tullut alkukauden otteista ja tappioita on tullut aavistuksen enemmän. Joukkue taistelee silti vielä uskottavasti paikasta pudotuspeleissä.

Sport taas lähtee “Mestiksen derbyyn” samanlaisista asetelemista kuin Jukurit. Otteet ovat heikentyneet viime kierroksilla ja pisteitä on tullut viimeiseen kuuteen peliin vain neljä. Toinen joukkue joutuu lähtemään tauolle päät painuksissa, toisille taas peli tarjoaa toivoa paremmasta tulevaisuudesta voiton myötä.

18:30 Tappara – Lukko

Tappara on ollut Liigan kenties varmin ja tasaisin suorittaja tulosten valossa koko kauden ajan. Sarjakärki on voittanut tasaisesti pitkin kauden ja on onnistunut kääntämään useita pelejä rautaisella itseluottamuksella kolmannessa erässä. Toki Tapparan heikkous on ollut surkeahkot avauserät koko kauden ajan. Joukkueesta lähti terävin kärki pois kauden alussa, mutta uudet onnistujat ovat täyttäneet heidän saappaansa täydellisesti. Tappara on hyvä käänteinen esimerkki Kärppiin verrattuna siitä, miten dynastia voi jatkua vielä tälläkin kaudella.

Lukko vastaavasti on romahtanut täysin edellisestä kaudesta. Risto Dufvan (ja puolentusinan pelaajan) lähdön myötä paketti on levinnyt täysin kasaan ja uskottava pelitapa loistaa poissaolollaan. Viime kausien kestomenestyjä majailee tällä hetkellä surkeasti runkosarjan viimeisenä, ja sieltä se tulee jatkamaan myös joulutauon jälkeen.

18:30 Ässät – KooKoo

Ässät on ollut yksi alkukauden positiivisimpia yllättäjiä. Ennen kautta joukkuetta veikattiin vahvasti ulos pudotuspeleistä ja vielä kauden aikanakin materiaalia katsomalla voisi näin luulla käyvän. Tällä hetkellä joukkue pelaa kuitenkin sitoutuneesti toisilleen ja sijoitus pelitavan myötä ansaitusti viides.

Vastustaja KooKoo on ollut koko alkukauden sijan kymmenen tuntumassa, pääosin sen alapuolella mutta iskuetäisyydellä. Pitkäaikainen valmentaja Petri Mattila sai jo kauden aikana kenkää, ja nyt tilalle tullut Tuomas Tuokkola on onnistunut kääntämään junan. Materiaali KooKoolla pitäisi riittää jopa pudotuspeleihin, joukkue tarvitsee vain uudenlaisen identiteetin johon pelaajat voivat sitoutua. Tähän tarkoitukseen Tuokkola on loistava valinta.

Ässät lienee kuitenkin tässä koitoksessa ennakkosuosikki. Jatkoajalla haettaneen kuitenkin ratkaisu.

Liigan katsominen ja mainosten blokkaaminen peleistä onnistuu meidän Liiga-osion kautta!


Leave a Comment