KHL-katsaus – Mihin Jokerit on menossa?

KHL-kautta on pelattu jo reilut kolmekymmentä ottelua, joten on aika tehdä pieni katsaus kaudesta Jokerien näkökulmasta. Jokerit on jo ollut KHL:ssä muutaman kauden ajan ilman oikeaa mahdollisuutta voittaa mestaruutta joten lienee aiheellista kysyä, mihin suuntaan Jokerit on menossa tällä hetkellä?

Jokerit on tätä juttua kirjoitettaessa Läntisessä konferenssissa, jota pidetään kovempana KHL:ssä, sijalla kuusi. Tosin yksi tappio voi tiputtaa joukkueen jälleen pois kahdeksan pudotuspeleihin pääsevän joukkueen joukosta. Tällä hetkellä Jokerien suunta on ollut nousujohtoisempi kuin alkukaudella, jolloin joukkue uhkasi jäädä jo pois pudotuspelijunasta.

Joukkueen rosteri pursuaa tällä hetkellä kotimaisia tähtinimiä, ja tästä rosterista voisi lähes yksinään koota Suomen EHT-joukkueen johonkin turnaukseen. Suunta on kuitenkin omasta mielestä tulevaisuuden suhteen alaspäin – Jokerit on investoinut kotimaisista pelaajista niihin, jotka ovat jo jääneet NHL-junasta. Ulkomaalaisten suhteen taas on oltu hieman pihimpiä, eikä joukkueessa ole KHL-tason tähtipelaajia tällä hetkellä lainkaan. Etenkin Venäjälle asetetut pakotteet ovat asettaneet rajoituksia joukkueen rahoitukselle. Näin ollen lähitulevaisuuskin voi olla epävarma ja koskaan ei tiedä, vaikka KHL-taru päättyisi aivan yhtäkkiä. Näillä näppylöillä joukkueelta ei siis sovi odottaa mestaruuksia lähivuosina. Samalla herääkin kysymys, kuinka kauan on relevanttia pitää Jokereita KHL:ssä, sillä omistajille tuskin kelpaa kovin pitkään pelkkä “osallistuminen” peleihin. Lisäksi katsojaluvuista voidaan olettaa, ettei KHL kiinnosta Suomessakaan enää niin paljoa kuin se kiinnosti ensimmäisinä vuosina.

 

Hurjaa pistetehtailua kaukalossa

Tällä kaudella KHL:ssä pari pelaajaa on noussut hurjiin lukemiin. Sergei Mozjakin (28+26=54, 36 ottelua) ja Ilja Kovalchuk (22+27=49, 35) ovat tehtailleet aivan huikealla tavalla pisteitä. Tätä vauhtia saatetaan päästä jopa lähelle 100 tehopistettä kauden aikana. Nämä kaverit kelpaisivat luultavasti NHL:äänkin, tosin he ovat niin tärkeitä KHL:n imagon kannalta, etteivät luultavasti koskaan tule sinne asti pääsemään.

 

KHL ilmaiseksi Santerin Ässästä!

Santerin Ässä tarjoaa useita eri tapoja katsoa KHL-pelejä netistä. Meidän KHL-artikkelissa on listattuna niin ilmaisia vaihtoehtoja kuin pienellä maksulla saatavia HD-laatuisia pelejä. Jossain vaiheessa voi tulla myös kampanja, jolla saa katsottua pelejä HD-tasolla täysin ilmaiseksi. Eli pysykää kuulolla.

KHL 1.12.2016

18:30 Jokerit – Traktor Tsheljabinsk


Leave a Comment