Huhumylly kiihtyy – Siirtyykö Valtteri Bottas Mercedekselle?

F1-sarjan kuumin puheenaihe viime viikkoina on ollut Nico Rosbergin uutinen lopettamisesta maailmanmestaruuden jälkeen. Tämän jälkeen mediassa on kiertänyt useita huhuja, joissa erityisesti Fernando Alonsoa, Pascal Wehrleinia ja Valtteri Bottasta on viety Mercedekselle. Aiemmin Mercedeksen Niki Lauda totesi Mersun kunnioittavan sopimuksia ja näin ollen Wehrleinin siirtyminen Mercedekselle näytti olevan ainoa vaihtoehto. Sunnuntaina kuitenkin BBC ja SkySports uutisoivat Mersujen olevan Bottaksen perässä.

Valtteri Bottas nousi sunnuntaina potentiaalisimmaksi vaihtoehdoksi halutuimmalle kuskin paikalle, kun suuret brittiläiset mediat BBC ja SkySports uutisoivat Mercedeksen tehneen tarjouksen Williamsille. Mercedes tarjosi tietojen mukaan 10 miljoonaa euroa ja/tai moottorien hintojen alentamista. Samassa vaihtokaupassa Pascal Wehrleinin huhutaan tulevan Bottaksen paikalle Williamsin rattiin.

Williamsin leiristä kiistettiin uutinen ja todettiin Bottaksen olevan Williamsin kuski. Tosi asiassahan tämä ei kerro mitään muuta kuin tämän hetkisen tilanteen, joten siirto ei vaikuta olevan ainakaan kokonaan poissa laskuista.

Williamsin haluttomuuteen siirron suhteen voi vaikuttaa myös kuljettajakokoonpanon nuoruus. Ensi kaudella debytoiva Lance Stroll on vasta 18-vuotias ja tarvitsisi vierelleen kokeneemman kuljettajan, joka voi kehittää autoa ja auttaa säätöjen kanssa. Wehrleinilla on takanaan vasta yhden kauden kokemus F1-sirkuksesta ja ikääkin hänellä on vain 22-vuotta. Huhujen mukaan Strollin sopimuksessa saattaa olla myös pykälä, jossa vaaditaan Bottaksen pysymistä tallikaverina, sillä rikas rahoittajaisä ei halua pojan maineen kärsivän ensimmäisellä kaudella. Tavallaan tämä on loogistakin, sillä Strollin tappio debyyttikaudella kohtalaisen kokeneelle ja arvostetulle kuskille ei toisi liian paljoa hidasteita tulevalle uralle. Toisaalta tappio esimerkiksi Wehrleinin kaltaiselle kokemattomalle kaverille voisi jarruttaa etenemistä F1-maailmassa selkeästi.

Siirtoa vastaan voi puhua myös Williamsin sponsorin “Martinin” halu käyttää kuskeja mainostamaan omia tuotteitaan, ja kenties 18- ja 22-vuotias kaksikko ei olisi paras mahdollinen siihen.

Toisaalta moni varmasti tietää, että Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on Bottaksen pitkäaikainen manageri, joten suhteet Mercedekseen ovat kunnossa. Mercedes myös toimittaa moottorit Williamsille ja koska budjetin tiedetään olevan pienempi kuin suurilla talleilla, alennus moottoreista lisäisi varmasti resursseja muille kehitysosastoille. Mercedeksellä on lisäksi tarpeeksi rahaa ostaa Bottas halutessaan ulos sopimuksestaan, joten senkään suhteen ongelmia ei ole.

Tulevat viikot varmasti näyttävät, miten siirtoruletissa käy. Bottaksen kannalta siirto Mercedekselle olisi tilaisuus osoittaa hänen todelliset kykynsä, sillä potentiaalia mestaruuden voittamiseen Mercedeksellä on huomattavasti Williamsia enemmän.


Leave a Comment