Nico Rosberg voitti F1-mestaruuden

F1-kausi ajettiin päätökseen Abu Dhabissa. Kisassa ratkaistiin myös maailmanmestaruuden kohtalo, kun Lewis Hamilton yritti vielä päästä Nico Rosbergin ohi kokonaistilanteessa.

Kisa oli jälleen varmaa mersujen dominointia. Jännitystä lisäsi kuitenkin Hamiltonin tahallinen hidastelu, minkä ansiosta lopussa nähtiin vielä hyviä kamppailuja Sebastian Vettelin ja Rosbergin välillä. Hamilton olisi tosin voittanut mestaruuden vain, jos Vettel ja Verstappen olisivat onnistuneet ohittamaan Nicon. Näin ei kuitenkaan käynyt, ei vaikka Hamiltonin viimeinen kierros oli yhdeksän sekuntia hitaampi kuin hänen paalupaikka-aikansa. Näin ollen Rosberg nappasi mestaruuden viiden pisteen erolla Hamiltoniin. Tämän lisäksi Mercedes pokkaa valmistajien mestaruustittelin ylivoimaisesti ennen Red Bullia, Ferraria ja Force Indiaa.

 


Leave a Comment