Liigan alkukauden analyysi osa 2 – Tappara menee menojaan, milloin muut suuret nousevat?

Liigaa on nyt pelattu joukkueiden osalta 13 tai 14 kierrosta, ja on jälleen Santerin Ässän analyysin paikka kaudesta tähän asti. Tällä kertaa ei listata erikseen top- ja flop-suorittajia, vaan laitetaan joukkueet ja pelaajat pienen analyysin läpi. Suurimmat kehut saa Tappara, joka on pystynyt välttelemään mestaruuskrapulaa yllättävän pitkään, eikä sellaista välttämättä ole erikseen edessä.

Tapparan vahva alkukausi, Kärppien ja JYPin kehno alku

Tappara on aloittanut kauden huomattavasti odotuksia paremmin ja se johtaakin sarjaa peräti 29 pisteellä. Ennakkoon ainakin itse veikkasin Tapparaa alkukaudesta nelossijan kieppeille. Joukkue heikentyi kuitenkin paperilla merkittävästi viime kaudesta, kun hyökkäyksen terävimmät kulmahampaat ja ykkösmaalivahti vaihtoivat maisemaa. Kuitenkin Henrik Haapala ja V-M Savinainen etunenässä ovat ottaneet roolia hyökkäyksessä, minkä lisäksi Dominik Hrachovina on pelannut pääsääntöisesti erittäin vakuuttavasti. Joukkueen peli-identiteetti on lisäksi säilynyt melko samana viime kaudesta, joten joukkuetta on vaikea voittaa.

Yllättävän hyvin kautensa on aloittanut myös pitkä lista häntäpäähän veikattuja joukkueita: Ässät, KalPa ja HPK ovat sijoilla 2-4, minkä lisäksi Sport ja Jukurit ovat tällä hetkellä sijoilla 5 ja 7. Etenkin Jukurien tilannetta voidaan pitää vieläkin yllättävänä, sillä edellisten kausien sarjanousijat ovat alussa olleet erittäinkin paljon hakoteillä ja oikeastaan loppukaudesta on vasta saatu enemmän ilonaiheita. Jos Jukurit jatkaa nykyistä peliään, voi paikka jopa säälipleijjareissa olla mahdollinen. Vakuuttava suoritus alkukaudesta!

Ennakkoon neljän parhaan joukkoon Tapparan ohella veikatut HIFK, Kärpät ja JYP ovat vastaavasti olleet pieni pettymys. HIFK on suoriutunut kohtalaisesti ollen tällä hetkellä kahdeksas, ja muutama voitto putkeen nostaa sijoitustakin jo roimasti. HIFK:lla on pelissään lisäksi ollut näkyvissä paljon hyvää viime kaudesta, joten he tulevat nousemaan helposti vielä sijoille 1-4. Vastaavasti JYP ja Kärpät ovat hukassa identiteettinsä kanssa. JYP ei saa kiekkoa maaliin mistään, ja vahvasta materiaalista huolimatta selässä alkaa olla pikku hiljaa apinoita, joiden kanssa on vaikea luistella. JYP saattaakin olla ensimmäinen seura tällä kaudella, joka tulee nauttimaan uudesta valmennuksesta. Kärpillä peli on myös hieman sekaisin, tosin materiaali on JYPiäkin kovempi ja Suikkasen kesällä rääkkäämät pelaajat ovat tavanneet syttyä vasta kauden mittaan ja pitkässä juoksussa.

Tappara vallannut pistepörssin, Pelicansin miehet puhuttavat

Tapparalla on tällä hetkellä kaksoisjohto Liigan pistepörssissä. Ykkösenä komeilee H. Haapala tehoin 4+14=18, toisena V.M Savinainen 16 pisteellään. Huomionarvoista on myös yksi Jukurien menestyksen avainpelaaja tässä pörssissä, sillä Henrik Koivisto on kolmantena tehoillaan 7+7=14. Mikäli Koivisto pystyy pelaamaan tällaisen kauden loppuun asti, voi hän raahata Jukurit todellakin vaikkapa play-offeihin asti.

Listalla komeilee myös alkukauden komeetta, Pelicansin Ilkka Kangasniemi, joka loukkaantui jo jonkin aikaa sitten. Silti sijoitus on 4. tehoin 4+9=13. Tämä painottaa entisestään pelaajan tärkeyttä Pelicansille, joka onkin hieman kompuroinut viime aikoina ilman Kangasniemeä. Pelicans on muutenkin viimeisen viikon aikana herättänyt keskustelua sekoittamalla toimivaa pakettiaan – ensin hommattiin Antti Tyrväinen, joka nappasi juuri 12 ottelun (7+5) pelikiellon, minkä jälkeen seura vapautti lupaavan Sebastian Revon (tulokaskaudella 15 maalia) tehtävästään. Voisi melkein sanoa, että Tapparan kannalta ryöstö saada tällainen tulevaisuuden kultakimpale riveihin kasvamaan.

Ryöstöistä puheen ollen, KooKoon tuore maalivahtihankinta, entinen Jokerit-pelaaja Leland Irving on tullut ryminällä mukaan Liigaan. Upeita toinen toistaan loistavampia high-light torjuntoja ja itsevarma olemus ovat tuoneet KooKoollekin lisää ryhtiä ja itseluottamusta pelaamiseen. Samalla uskottavuus kasvaa ja toivo pudotuspeleistäkin on jälleen herännyt vahvaksi kouvolalaisten sydämissä.

Liiga jatkuu tiistaina pelattavalla kuuden ottelun kierroksella, linkkejä löytynee meidän chatista tai yläreunan “SM-liiga”-artikkelista.

Liigan kierros TI 25.10.2016

18:30 Tappara – KooKoo
18:30 TPS- HPK
18:30 Sport – HIFK
18:30 SaiPa – Kärpät
18:30 Pelicans – KalPa
18:30 Lukko – Ilves


Leave a Comment