CHL:n pudotuspelit jatkuvat tänään – miten käy suomalaisjoukkueiden?

CHL:n pudotuspelit jatkuvat ensimmäisen kierroksen toisilla osaotteluilla, ja suomalaisilla joukkueilla on lähtökohtaisesti vähintään kohtalaiset asetelmat peleihin. Santerin Ässän kautta pelejä voi tiirailla ilmaiseksi (ainakin chat jeesii), ja listaamme alle pienehköt ennakot otteluihin.

Jatkoonpääsyyn lasketaan yhteen kahdessa ottelussa syntyneet maalit, vierasmaalit eivät vaikuta lopputulemaan kuten jalkapallossa.

18:30 Sparta Praha – Kärpät (ensimmäinen peli päättyi 1-1)

Sparta Praha piti Kärppiä yllättävän tiukoilla ensimmäisessä pelissä, joka päättyi 1-1. Ennakkoon Kärppien tulisi olla tässä pelissä ennakkosuosikki, tosin kausi liigassakaan ei ole sujunut kovin mairittelevasti. Pelaaminen tsekkiläisten kotiyleisön edessä on myös haastavaa, ja ilmassa on yllätyksen makua, mikäli Kärppä-lauman johtavat pelaajat eivät nosta tasoaan tähän peliin.

19:00 Tappara – SaiPa (0-2)

Ensimmäisessä ottelussa Tappara hävisi SaiPalle ehkä jopa hieman yllättäen lukemin 2-0. Toisessa ottelussa Tapparan tehtävä ei ole helppo, sillä se ei ole tällä kaudella juurikaan ottanut voittoja kolmen maalin erolla. Toki 3-1 tai 2-0 voitto on mahdollinen ja sitä myöden jatkoaika, mutta toisaalta SaiPa pystyy pelaamaan pelin häviten sen vain yhdellä maalilla tai jopa voittamalla tämän. Tapparalla riittää kyllä materiaali, mutta mikä on päivän kunto ja motivaatio?

19:00 JYP – Skellefteå (4-0)

JYP otti ensimmäisessä ottelussaan yllätävänkin suuren voiton ruotsalaisseurasta ja pääsee erittäin hyvistä asetelmista toiseen otteluunsa. JYPille harvoin tulee näitä neljän maalin tappioita, joten jatkoonpääsy on rutiinipelillä käytännössä varma.

19:00 TPS – HIFK (1-1)

Kaksi liigassa hyvin pelannutta jengiä kohtaavat tässä ottelussa äärimmäisen mielenkiintoisissa asetelmissa. Ensimmäinen osaottelu päättyi tasan ja tämän pelin voittaja jatkaa pelejään 16 parhaan joukkoon. TPS on ehkä alkukaudesta ollut aavistuksen vakuuttavampi, mutta tasatilanteesta lähtiessä kyseessä on yksittäinen peli, ja silloin kumpi tahansa voi selviytyä voittajana.

20:00 KalPa – Djurgården (2-0)

Kenties suurin suomalaisyllättäjä ensimmäisessä ottelussa. Djurgårdenin materiaali on lähtökohtaisesti parempi kuin KalPan ja vastaavasti kuopiolaiset eivät ole vielä olleet mitään supervakuuttavia kotimaisessa Liigassa. Ensimmäisen ottelun perusteella ei olisi yhtään yllättävää, mikäli tässä pelissä mentäisiin jatkoille asti.

21:00 HV71 – Lukko (2-0)

Lukko oli ainoa  suomalaisjoukkue joka otti takkiin ensimmäisessä ottelussa pelattuaan ulkomaalaista jengiä vastaan. Lukon peli ei ole tällä kaudella missään nimessä ollut laadukasta, joten 2-0 tappioaseman kääntäminen saattaa olla liikaa tällä kertaa raumalaisille.

 

Striimit otteluihin

Lähetykset Suomessa ovat lähtökohtaisesti kortin takana, joten ilmaiseksi näitä karkeloita ei televisiosta näe. Unibetin kautta tosin voi nähdä kaikki CHL-pelit täysin ilmaiseksi, ja samalla voi harjoittaa vedonlyöntiä Veikkausta paremmilla kertoimilla.

Chatissa muut käyttäjät jakavat varmasti mielellään parhaaksi kokemiaan linkkejä, mutta myös perinteiset Santerin Ässän khl-osio, Wiz1, live-sports ja esimerkiksi cricfree tarjoavat lähetyksiä ei-suomenkielellä.


Leave a Comment