SM-liiga käynnistyy 16.9 – näistä asetelmista kauteen

Liigan kausi 2016-17 on aivan ovella, ja ensimmäinen kierros pelataankin perjantaina 16.9 ja seuraavat pelit heti 17.9. Liigassa on yksi uusi joukkue Jukurien myötä, ja Espoon Bluesin tarun päätyttyä joukkuemäärä pysyy 15:ssä tälläkin kaudella.

Miten uusimmat tulokkaat pärjäävät?

Liigassa tapahtunut vaihtuvuus luo mielenkiintoisia kysymyksiä voimasuhteista tulevalle kaudelle. Vanhin tulokas eli Vaasan Sport venyi jo säälipleijjareihin viime kaudella, mutta jatkuuko lento vielä tänä vuonna? KooKoo pelasi vakuuttavan ensimmäisen kauden ja oli loppuun asti mukana kamppailussa kevään pääpeleihin. Tälle kaudelle runko on vielä vahvistunut entisestään, joten mahdollisuudet haastaa esimerkiksi HPK, Ässät tai Pelicans vanhoista jengeistä on olemassa.

Mikkelin Jukurit on uusin tulokas Liigassa ja joukkue vaikuttaa jo nyt mielenkiintoiselta paketilta. Risto Dufvan johdolla joukkue pelannee uskottavan ensimmäisen kauden, ja kun Lukosta tuli vielä puolen tusinaa vanhaa soturia mukaan, voi joukkue toisinaan yllättää ja miksei jopa haastaa paikasta säälipleijjareihin.

Ketkä hallitsevat sarjaa?

Viime kauden voittaja Tappara on kenties yksi kauden suurimmista kysymysmerkeistä etukäteen. Pitkän mestaruusprojektin jälkeen pajatso tyhjeni melko pahasti, ja lähes kaikki ykköskorin miehet lähtivät paremmille metsästysmaille. Hyökkäys on heikompi kuin viime kaudella, ja maalivahtipeli on erittäin iso kysymysmerkki. Tällä kaudella ei välttämättä taistella runkosarjan voitosta.

Kärpät koki osittain saman kohtalon kuin Tappara ja menetti osan avainpelaajistaan, etenkin Sebastian Ahon lähtö saattoi satuttaa. Tosin Kärpillä on edelleen laaja ja terävä materiaali, joten paikka runkosarjan top3:ssa lienee kuitenkin selviö.

JYP saattaa olla jokerikortti kauden parasta joukkuetta etsittäessä. Vaihtuvuus on ollut huomattavasti pienempää kuin muilla viime kauden huipuilla, ja joukkuetta on myös täydennetty hyvillä täsmävahvistuksilla.

HIFK lienee kuitenkin tällä kertaa OIKEASTI ilman hesa-median optimismia ykkössuosikki kaudelle. JM Aaltonen, Lennart Petrell ja kumppanit vahvistavat joukkuetta kummasti. Kenties suurimmat kysymysmerkit löytyvät maalinsuulta – Kevin Lankinen ei välttämättä pelaa aina kovin tasaisesti, ja toisaalta Nicklas Bäckströmillä ei ole kuin kourallinen otteluita parin viime vuoden ajalta.

 

Tälläkin kaudella lähetyksiä pelihin kytätään Santerin Ässän chatista! Ohjeita katsomiseen ja päivän pelit löytyvät myös SM-liiga -artikkelista


Leave a Comment