Kommentti: kaikki taas keihäsmiehen varassa

Olympialaiset lähenevät jo loppuaan, ja Suomella on vasta kasassa yksi mitali. Onnistumiset ja venymiset ovat olleet harvassa, ja pienillä ylisuorittamisilla Suomella voisi olla nyt jo kolme mitalia jopa.

Uinnista odotettiin jopa yhtä mitalia, sillä ainakin Koski ja Matsson olisivat voineet yllättää. Sen sijaan finaalit jäivät kaikilta haaveeksi – pettymys.

Ammunnassa piti olla ainakin kohtalainen sauma mitaleille. Suomalaiset sulivat, ei mitalia tai finaalipaikkaa. Pettymys.

Painista piti tulla varma mitali Petra Ollin oltua jo parin vuoden ajan maailman kärkeä. Sulaminen puolivälierissä sinetöi kohtalon rajussa kerrasta poikki -lajissa. Ei jatkoon.

Neljäs potentiaalinen lajiryhmä oli purjehdus. Kukaan ei vetänyt maksimeja, ja mitaliähdöistä jäi käteen luu.

Näin ollen ollaan jälleen tilanteessa, missä Suomen kisat voi pelastaa totaaliflopilta miesten keihäs. Sulaminen on levinnyt tähänkin lajiin, sillä vain yksi heittäjistämme pääsi edes finaaliin. Antti Ruuskasen ollessa jossain kunnossa voidaan kisojen toisesta mitalista vielä haaveilla.

Kun keihääseen iskee aikanaan taantuma, muilla lajeilla on mahdollisuus loistaa jälleen. Näiden kisojen pelastaminen on kuitenkin vielä keihään varassa.


Leave a Comment